Tek.no

Nyhet

Ryktemaker: – Vivo lager mobil med over 100 prosent skjermandel

Vivo NEX 3 kan ha lekket.

@UniverseIce / Twitter
26 Juli 2019 13:53
annonse

Kinesiske Vivo har utmerket seg som en av mobilprodusentene som virkelig har lekt seg med formfaktorer og teknologi de siste par årene. De var blant de første til å ha motorisert frontkamera, og de var også først ute med ulike varinter av fingeravtrykksleser i skjerm. Nå ser det ut til at den nye NEX 3-modellen kan bli sprø den også - iallfall om vi skal tro ryktemakeren Ice Universe.

På Twitter melder kontoen nemlig at NEX 3 vil få mer enn 100 prosent skjermandel.

Større skjermandel betyr mindre ramme

Skjermandel har vært brukt som et mål på hvor stor del av forsiden som tas opp av skjermen. Det sier noe både om hvor hendig en telefon er med en gitt skjermstørrelse, og hvor mye av de lite moteriktige skjermrammene som står igjen.

annonse

Sammen med Twitter-meldingen la kontoen ut et bilde av det som skal være glasset som dekker NEX 3. Det strekker seg hele veien fra skjermen og rundt kantene til det møter glasset fra baksiden av telefonen.

Vi har sett buede skjermkanter før, men fullt så buede som disse har vi ikke sett. Og hvis skjermen strekker seg hele veien rundt, og i tillegg ikke har noen form for utskjæring for frontkameraet kan den i praksis dekke mer enn 100 prosent av forsiden på telefonen.

Samsung har hatt dem siden 2014

Buede skjermkanter er ikke noe nytt. Samsung har holdt på med dette siden deres Galaxy Note Edge for fem år siden. Siden den gang har det dukket opp i så godt som alle toppmodeller fra Samsung og også i noen Huawei-flaggskip.

Designtrenden er likevel litt omstridt, siden det er vanskelig å vise til noe mer enn kosmetiske fordeler med løsningen. Der Galaxy Note Edge hadde en strukket skjermkant som fungerte som en slags miniskjerm utenfor mobildeksler har de senere Edge-skjermene vært mest til pynt.

Huaweis løsninger har for eksempel ikke hatt noen funksjoner i det hele tatt, mens Samsung har beholdt sine Edge-menyer. Sistnevnte er i hovedsak et ekstra sted å lagre snarveier til apper og funksjoner - slike som du allerede fint kan ha på hjemmeskjermen.

Kan gi feilleste berøringer

Det er langt enklere å vise til ulemper ved disse løsningene, siden mange mobilbrukere mener det er altfor enkelt å trykke feil på telefoner med skarpt buede kanter.

Hvordan frontkameraet vil arte seg på NEX 3 er ukjent. Enkelte teknologimedier spekulerer i at vi vil få se en motorisert løsning, av typen som Vivo og Oppo var blant de første til å lage. Men det pågår også et kappløp om å lage de første fungerende frontkameraene som tar bilder gjennon skjermen uten å trenge utskjæring.

Med tanke på at Vivo konsekvent har holdt seg i forkant av utviklingen på enkelte av disse områdene ville det kanskje ikke overrasket om de har et ess opp ermet også på den fronten.

Dessverre er Vivo svært fokusert på sitt eget hjemmemarked, og lite aktive utenfor Kina. Men de siste årene har vi også sett funksjoner Vivo har vært tidlig ute med finne veien hit gjennom selskaper som Huawei, Xiaomi og OnePlus.

annonse

Les også