Til hovedinnhold

Nå har den fått lanseringsdato: Samsung Galaxy Fold kommer i september

Usikkert om det også gjelder Norge.

Natt til torsdag norsk tid kunne Samsung endelig bekrefte at brettemobilen Galaxy Fold er på vei til butikkene igjen. Mobilen skulle opprinnelig slippes i slutten av april i USA, og mai i Norge, men ble utsatt på grunn av en rekke problemer med de første enhetene som ble sendt ut til anmeldere verden over.

Nå skal feilene være rettet, og Samsung sier at Galaxy Fold skal være tilgjengelig for salg i september. Prisen vil fortsatt være den samme: 21.000 kroner.

Det er forøvrig samme måned som det er ventet at Apple vil lansere sine nye iPhone-modeller.

I pressemeldingen Samsung la ut på nettsidene sine forklarer de at de har gjort en rekke konkrete forbedringer av mobilen.

Skjermbelegget er utvidet

  • Samsung skriver at det beskyttende belegget på skjermen har blitt utvidet til å strekke seg forbi og over kanten, for å gjøre det tydeligere at det er en integrert del av skjermen, og ikke noe som skal fjernes.

Flere anmeldere rev av det de trodde var et vanlig plastbelegg på mobilskjermen, men som viste seg å være det øverste laget av skjermpanelet. Det førte umiddelbart til at hele mobilen ble ødelagt.

Slik ser den nye versjonen ut sammenlignet med den forrige (rosa sommerfugl er den gamle varianten):

Bilde #1
Bilde #2

Glippen er tettet og hengslene er forsterket

  • Neste punkt er ikke like konkret, men Samsung skriver at de har gjort flere forsterkninger for å bedre beskytte mobilen fra utvendige partikler.
Ser man på hengslet på toppen har det dukket opp en liten beskyttelseshette som skal forhindre at støv og partikler kommer inn under skjermen.

Flere anmeldere, blant annet Dieter Bohn hos The Verge, fikk enheten sin ødelagt i løpet av kort tid ved at et støvkorn, eller en annen liten partikkel, kom seg inn under skjermen. I løpet av kort tid førte dette til at deler av skjermen sluttet å fungere, før hele mobilen ble ødelagt.

  • Bunn og topp av det hengslede området har blitt forsterket med nye beskyttelseshetter. Et ekstra metallag under skjermen har blitt inkludert for å forsterke skjermen.
  • Tomrommet mellom hengslene og skjermen har blitt redusert.
Også nederst på mobilen har de fått plass med en beskyttelseshette.

Samsung-sjef: – Flaut

Tidligere denne måneden tok Samsungs toppsjef Dongjin Koh ansvar, og mente det hele var flaut for selskapet.

– Noen av problemene anmelderne oppdaget hadde vi ikke engang tenkt på, innrømmet sjefen, men lovte at de jobbet på spreng med å få en ny versjon ut i butikkene.

Usikker på norsk lanseringsdato

Selv om Samsung sier Samsung Galaxy Fold skal komme i september, er det ikke sikkert dette vil gjelde Norge. Den opprinnelige norske lanseringsdatoen var omtrent en måned etter USA, og ifølge nettstedet Sammobile er det bare USA, Storbritannia, Tyskland, Frankrike og India som vil få tilgang til Galaxy Fold i september.

Vi har kontaktet Samsung Norge for å finne ut når vi kan forvente å se brettemobilen i norske butikkhyller.

Les også
Ny Galaxy Fold-flause: Nå faller Samsung-logoen av
Les også
Samsung sletter iPhone-harselering etter Note 10-lanseringen
annonse