Til hovedinnhold

Ser du hva jeg sier?

Ny app skriver ned samtalen mens den pågår.

Det finnes telefoner som er tilrettelagt for svaksynte, ved hjelp av ekstra store taster og stor skrift på skjermen, men hva om du ikke ser dårlig, men derimot har problemer med hørselen? Er du da prisgitt skriftlige kommunikasjonsmetoder som SMS og epost?

Neida, ingen fare, for nå har Hamilton Relay sluppet programmet Mobile CapTel for både Android, Backberry og Apple Iphone. Programmet er gratis og fungerer ved at du slår nummeret du vil ringe i programmet, som så kobler seg til en ekstern server og så deretter ringer til tlefonen du har slått nummeret til. Når programmet så har etablert forbindelsen, kan både du og din samtalepartner snakke sammen mens telefonen skriver ned hva dere sier.

Vel og merke så fremt dere snakker på enten engelsk eller spansk.

For at programmet skal fungere må telefonen din være i stand til å opprettholde både en tale- og dataforbindelse på samme tid, og nettverket den er på må også støtte dette. Om programmet noensinne vil støtte norsk språk er temmelig usikkert, men kanskje det finnes noen arbeidssomme sjeler der ute som vil gjøre et bforsøk? Hamilton Relay brukte etter sigende ikke mer enn tre måneder på å utvikle appen, men så startet de ikke akkurat på null heller. Firmaet har nemlig siden 1991 laget produkter og løsninger for mennesker med hørsels- eller taleproblemer.

Her finner du Hamilton Mobile CapTel på Android Market

Kilde: AppWatch

Les også
XBMC Remote for Android: Latsabbenes våte drøm
Les også
Synge-apps på iPhone: Vi tester I Am T-Pain, LaDiDa og Songify
Les også
12 kameraapper for Android: 12 kameraapper for Android
Les også
De pinligste autorettelsene
Les også
The Human App: Silje er en levende app
Les også
De 8 beste appene for trening
Les også
De 10 beste norske appene
Les også
App deler innhold mens du snakker
annonse