Til hovedinnhold

Motorola sender Android til bunns

Etter at Motorola trakk seg tilbake fra de nordiske markedene har mobilprodusenten vist frem den ene interessante telefonen etter den andre. Motorola Droid ble kåret til årets dings av tidsskriftet Time i 2009. Nå skal amerikanerne være på vei med atter en nyskapning over Googles Android-lest.

Fra før har Motorola modellen I1 som er en mer robust Android-telefon, men nå skal nettstedet Boygeniusreport ha fått vite at en ny modell med kodenavn Jordan skal være på vei, og klar for salg i november.

Telefonen skal tåle nedsenkning i inntil ti meter vann, og den er sertifisert etter IP67-standarden. Nettstedet sier ingenting om hvorvidt telefonen også tåler støt og hard medfart. Det er heller ikke kjent noe mer om telefonens øvrige spesifikasjoner.

Sannsynligvis ingen råtass

Dersom telefonen likner på nevnte I1 er det dog ikke snakk om noen råtass på spesifikasjonssiden. Prosessoren i I1 har det klingende navnete Freescale Zeus 2.0 ARM 1136 og kjører en klokkehastighet på 500 MHz.

I tillegg har I1 berøringsfølsom skjerm på 3,1 tommer med oppløsning på 480 x 320 piksler.

IP67-stempelet betyr at et produkt skal tåle nedsenking ned til 1 meter i en gitt mengde tid. Neste IP-sertifisering tilsier normalt at et produkt skal være helt tett og tåle ubegrenset tid dypere enn 1 meter under vann.

Nettstedet Androidandme har påpekt at dersom telefonen tåler ti meter nedsenkning, burde den kanskje hatt en høyere sertifisering. Det kan like fullt hende at telefonen ikke er helt tett, eller av andre årsaker ikke lever helt opp til IP68-standarden - til tross for at man kan senke den ned til ti meter.

Som vanlig ikke til Norge

Motorola Jordan er på vei til amerikanske operatøren T-Mobile, og vil dermed sannsynligvis bli enda en spennende modell vi ikke får se på våre breddegrader.

Foreløpig er dette ubekreftet av Motorola og T-Mobile. Vi håper det ikke blir så lenge før vi får se noe liknende her hjemme.

(Kilde: boygeniusreport.com via androidandme.com)

annonse