Til hovedinnhold

– Trojanerne er tilbake

Androids programvarebutikk, Market.

– Android er en veldig åpen plattform. De fleste appene utgis av enkeltstående utviklere. Dermed er det også vanskelig å vite om du kan stole på dem, sier markedssjef i Symantec, Con Mallon, til Digi.no.

Symantec er i ferd med å utvide sitt arbeidsområde, og vil satse mer på blant annet smarttelefoner. Fra før av er selskapet store på sikkerhetsløsninger til PC, både i privat- og forretningsmarkedet.

Hvem er slemme?

Mallon mener at Android-operativsystemet gir muligheter for informasjonstyver til å komme seg på innsiden av mobilen din. Årsaken er at de fleste Android-applikasjonene er laget av enkeltutviklere. I praksis er det vanskelig å vite hvem av disse som leverer "rene" programmer og hvem som vil benytte anledningen til å legge inn skjult spionvare i det du laster ned.

Han kaller dette fenomenet for "trojanernes tilbakekomst", og mener at vi foreløpig bare har sett starten av truslene mot smartmobiler.

I følge Digi.no har Symantec hittil oppdaget rundt hundre skadelige Android-programmer. Selskapet har lansert et eget antivirusprogram for Android. Dette heter Norton Smartphone Security for Android. Dette er foreløpig kun en beta-versjon, og kan lastes ned fra Android Market.

Symantec har for øvrig sett en nedgang i salget av sikkerhetsløsninger for datamaskiner, og innrømmer villig at fenomener som Android-programmer er en anledning til å øke inntektene på nye områder for sikkerhetsselskapet.

(Kilde: Digi.no)

annonse