Til hovedinnhold

Tid for luksus

Finanskrise til tross, markedet for luksusmobiler er stadig økende. Nå er det riktignok Asia og Øst-Europa som står for det meste av dette markedet, men det betyr jo ikke at vi trauste nordmenn ikke kan kaste oss på bølgen.
De stadige rentenedgangene gjør kanskje at noen føler at de har en del penger til overs igjen. Ønsker du å bruke den på en luksusmobil, er det mye å velge blant.
Det er riktig nok verdt å merke seg at svir du av noen titusener eller hundretusener kroner på en mobil, så får du nødvendigvis ikke en mobil med heftige spesifikasjoner. Funksjonsmessig har luksusmodellene heller vist seg å være ganske elementære på tradisjonell mobilfunksjonitet. Det er altså gull og diamanter du stort sett betaler for.
Det finnes likevel gode muligheter for en kombinasjon av diamanter og funksjoner. Du kan nemlig få spesialdekorert favorittmobilen din. Østerrikske Peter Aloisson utstyrer for eksempel kjente og kjære mobiler med gull og diamanter.
Her kan du se bilder av diamantelagt Iphone og andre av hans verk.


Ønsker du litt mindre bling, kan denne versjonen av Iphone 3G med diamantbelagt kant  kanskje være noe.
Nokia-eide Vertu er ellers et velkent navn blant luksusmodellene. De har også nylig åpnet sin 19. butikk, denne i Japan, hvor de viser frem og selger sine luksusmodeller. Her kan du se noe av utvalget.
Gresso har også gjort seg bemerket i dette markedet, de har for eksempel nylig lansert denne diamantmobilen for damene.


Motorola og Nokia har også prøvd seg med en del egne luksusmodeller, og disse ligger gjerne på et litt mer overkommelig prisnivå. Nokia 8800 Gold Arte som kom på markedet i april, gir deg for eksempel en gullbelagt mobil med hvitt lær til rundt 13 000 kroner.
Den norske gullsmeden Thomas Heyerdahl har også designet Nokia 8800 Diamond for Nokia og det asiatiske markedet. Her får du en mobil med 112 diamanter til en pris på rundt 30 000 kroner.


Samsung har ellers prøvd seg med et samarbeid med Emporio Armani. Vi har testet Samsung Emporio Armani M7500, uten at denne imponerte så veldig i test.


Andre som har kastet seg på mobilbølgen er klokkeprodusentene. Disse mobilene fra Tag Heuer og Ulysse Nardin er eksempler på dette.
Også Porsche har tatt et skritt over i mobilverdenen.


Har du ikke helt budsjett til noen av disse modellene, kan det kanskje være en bitter trøst at dine gamle mobiler som ligger gjemt i skuffer og skap faktisk ikke er helt verdiløse. De kan faktisk inneholde edle metaller og være gull verdt.

Mer om
annonse