Til hovedinnhold

Nå sletter Nokia filene dine

Med sine mange netttjenester samlet under navnet Ovi, skulle Nokia gjøre mobilen til en tynnklient for et univers i skyene. Tjenesten "Files on Ovi" har latt deg laste opp og gjøre innholdet på din PC tilgjengelig fra en hvilken som helst mobiltelefon eller PC som var tilkoblet Internett. På denne måten fungerteFiles on Ovi som en serverbasert backup-løsning som gjorde det mulig å dele filer på en enkel måte. Nå legger Nokia ned hele tjenesten.

Endrer strategi

- Ovi Files er en spesialisert tjeneste, og vår strategi fremover er å fokusere på brede horisontale tilbud. Strategien handler om å utnytte mulighetene vi har i kartjenester, musikk, applikasjoner, meldinger, IM- og e-posttjenester for med disse å skape attraktive forbrukertjenester. Dessverre passer ikke Ovi Files inn i denne strategien, sier informasjonssjef i Nokia, Oscar Södergren til Mobilen.no.

Det vil fremdeles være mulig å lagre og dele bilder via Ovi. Denne tjenesten heter “Share on Ovi”, og berøres ikke av at Files on Ovi legges ned.

Sletter bare nett-kopien

For deg som har filer lagret på Files on Ovi betyr nedleggelsen at du mister filer som du har slettet på PC-en, om de fremdeles ligger lagret på Files on Ovi. Files on Ovi er en tjeneste som skal speile innholdet du har på PC-en, og en sletting av filene på Nokias server vil ikke berøre innholdet du har på datamaskinen din.

Nokia anbefaler at du avinnstallerer programmet "Files on Ovi" fra din PC. 1. oktober slettes alle data på serveren.

Mer om
annonse