Du glemmer å slette sensitiv informasjon

Du har sikkert en mobiltelefon eller to liggende i ubrukt i en skuff, proppfull av telefonnumre, meldinger, bilder, e-postadresser, og kalendernotater – eller annen informasjon du ikke vil skal havne i uvedkommendes hender. Før du selger eller gir bort gamle mobiler, eller sender dem til gjenvinning, bør du derfor forsikre deg om at du har slettet det som er verdt å slette. Det samme gjelder for øvrig gamle PC-er du kvitter deg med.

En oppsiktsvekkende undersøkelse viser at hele 99,9 prosent av mobilene som leveres inn til gjenvinning inneholder sensitive data, ifølge Switched.

Les også: Vil ha pant på mobiler

Uforsiktig eller uvitende?
Selskapet Regenersis, som driver med gjenvinning av mobiltelefoner i USA, undersøkte et tilfeldig utvalg av de over 2 millioner mobiler de mottok i fjor. Resultatet viste at hele 99,9 prosent av mobilene inneholdt sensitiv informasjon, som blant annet lagrede telefonkontakter, anropslogg, og notater knyttet til finans.

Om dette skyldes uforsiktighet, uvitenhet, eller rett og slett likegyldighet, vites ikke. Mange tenker nok at ingen vil se igjennom mobilene som de sender inn til gjenvinning, og at eventuell informasjon som måtte være lagret neppe er særlig interessant for andre om det skulle havne på avveie. Likevel, hvis du vil skjule dine mobilspor bør du slette alt av informasjon på mobilen, for å være på den sikre siden. Det er selvsagt enda viktigere hvis du selger eller gir bort mobilen din til fremmede.

Les også
Går mot panteordning
Les også
- Her må alle ta sin del av ansvaret
Les også
Pant mobilen din for 25 trær og 50 SMS
Les også
Test: F-Secure 5 Mobile Security
Les også
Kriminelle utnyttet Gmail-krasj
Mer om
annonse