Til hovedinnhold

Talkmore frir til mobilsurferne

Lavprisaktøren Talkmore er paradoksalt nok mest kjent for sine fastprisabonnementer som er beregnet på storbrukere. Men ettersom storbrukerne naturligvis også har fått øynene opp for internett på mobilen, har flere av kundene tilsynelatende etterspurt fastprisløsninger også for datatrafikk.

Før nyttår innførte Talkmore en makspris per dag på 10 kroner for mobilsurfing. I dag introduserer operatøren tre nye datapakker, og senker samtidig den løpende dataprisen fra 5- til 2 kroner per MB på sine fastprisabonnement.

Surf ubegrenset på mobilen
Har du Talkmore Fastpris som abonnement er du vandt til å kunne ringe omtrent så mye du orker for 349 kroner per måned. Men operatørens datapriser til nå har ikke gledet de samme storbrukerne, skal vi tro daglig leder Pål Barth Nilsen i Talkmore.

- I løpet av det siste året har mange kunder anskaffet mer avanserte terminaler og ønsker å utnytte de mulighetene terminalen gir. Vårt kundesenter mottar daglig henvendelser fra kunder som ønsker at vi lanserer en ”fastpris” også for data, sier Barth Nilsen.

Talkmore lanserer derfor følgende datapakker:

100 MB til 59 kroner per måned

400 MB til 149 kroner per måned

Fri bruk til 239 kroner per måned

(Artikkelen fortsettes.)
 

Til sammenligning
I slutten av november 2009 forsøkte vi å finne ut hvilken operatør som hadde de beste dataprisene for mobilsurfing, men konklusjonen ble at forskjellige aktører hadde best pris for ulike typer brukere. Og mot slutten av fjoråret var det dessuten ikke så alt for store forskjeller mellom operatørene lenger. Talkmores to minste datapakker er helt på det jevne med hva øvrige aktører tilbyr sine kunder. Både NetCom, Chess, Tele2 og One Call tilbyr 100 MB til rundt en femtilapp per måned. Den mellomste pakken kommer dårligere ut enn Telenor Mobilsurf – 500 MB til 99 kroner per måned –, og for 169 kroner kan du surfe inntil en gigabyte (GB) med Tele2s største datapakke. Men foruten de to nevnte datapakkene ligger Talkmores mellomste datapakke på nivå med tilsvarende pakker hos andre operatører.

Men Talkmore har som nevnt hatt størst suksess med sitt tilbud til storbrukere. Og for Fri bruk betaler du her kun 239 kroner per måned. Det er i så fall marginalt den billigste datapakken for storbrukere. Til sammenligning kan du legge til NetCom Hele Tiden/Chess SurfKing – mobilt bredbåndsabonnementer – til ditt mobilabonnement, og det koster 249 kroner per måned. Her gjelder en hastighetsbegrensning etter 4 GB, og det viser det seg at Talkmore også har tilsvarende begrensning på sin største datapakke.

Totalt sett kommer Talkmores nye datapakker nokså godt ut, men det er kun Fri bruk-pakken som er helt i toppen når det gjelder pris. Det skal imidlertid sies at få mobilbrukere foreløpig har behov for å bruke flere gigabytes på mobilsurfing hver måned.

Talkmore senker nå også den løpende dataprisen fra 5- til 2 kroner per MB for løpende datatrafikk. Selv om de nylig innførte makspris per dag på 10 kroner, er det positivt at også den løpende dataprisen nedjusteres. De kundene som for eksempel bare sjekker Facebook på mobilen et par ganger om dagen, vil spare noen få kroner på dette i løpet av måneden.

Mer om
annonse