Til hovedinnhold

Nå lanseres snart Firefox til iPhone og iPad

Betaversjonen er klar.

Illustrasjonsbilde (montasje / Shutterstock)

Mozilla har i flere år sagt at de ikke kommer til å lansere Firefox på iOS, siden Apple ikke tillater at de bruker sin egen rendringsmotor på iOS. Men før jul kunne selskapet bekrefte at de likevel hadde bestemt seg for å lansere Firefox til iPhone og iPad.

Nå nærmer Firefox for iOS seg lansering, skriver Techcrunch. Mozilla gikk nylig ut og ba interesserte om å registrere seg til et iOS-betaprogram for Firefox. De som registrerte seg måtte oppgi hva slags enhet de eide, og ble gjort oppmerksom på at betaversjonen krever iOS 8 eller høyere. Registreringen er nå stengt, noe som vel betyr at Mozilla har fått det antallet betatestere de trenger.

Bygger på toppen av WebKit og Nitro

Siden Apple ikke tillater nettlesere som bruker andre rendringsmotorer enn deres egen i App Store, kommer Firefox for iOS til å i praksis bare være et annerledes brukergrensesnitt bygget på toppen av WebKit og JavaScript-motoren Nitro.

Nettleseren vil imidlertid antagelig få mange av de samme funksjonene som vi kjenner fra andre versjoner av Firefox, som blant annet synkronisering av bokmerker og passord på tvers av ulike enheter.

Firefox finnes for øvrig allerede til Android.

Lurer du på hvilken nettleser til PC som er kjappest?
Det har vi funnet ut » (Tek Ekstra)

(Kilder: Techcrunch, Mozilla)

annonse