Til hovedinnhold

Rundt 10 millioner LG-telefoner er rammet av alvorlig sikkerhetshull

Gjør det mulig for angripere å få tilgang til personlige data.

Espen Irwing Swang, Amobil.no

Rundt 10 millioner mobiltelefoner av typen LG G3 er berørt av et alvorlig sikkerhetshull som kan gjøre det mulig for angripere å stjele chattehistorikk og annen sensitiv informasjon fra telefonen. Det skriver Arstechnica.

Det er sikkerhetseksperter fra selskapene BugSec og Cynet som oppdaget sikkerhetshullet i en LG-app som kalles Smart Notice. Appen ligger forhåndsinstallert på LG G3-telefoner, og viser ulike typer varslinger til brukerne, blant annet oppfordringer om å holde kontakten med personer i kontaktlisten. Ifølge sikkerhetsekspertene er det mulig for angripere å manipulere data, for eksempel kontaktinformasjon, og på den måten få telefonen til å kjøre ondsinnet kode.

– Ved hjelp av sårbarheten kan en angriper enkelt aktivere mulighet for datatyveri på enheten, som å hente ut privat informasjon lagret på SD-kortet – inkludert WhatsApp-informasjon og private bilder. Det er fare for phishing-angrep ved å lure sluttbrukeren, og gjøre det mulig å installere et skadelig program på enheten, skriver sikkerhetsekspertene.

LG har fiksen klar

Sikkerhetsekspertene klarte å utnytte sikkerhetshullet ved å vise kontaktinformasjon på telefonene. Når for eksempel bursdagspåminnelser for denne kontakten ble vist, ville Smart Notice-appen kjøre den ondsinnede programkoden – uten at brukeren merket noe.

LG har allerede en oppdatering klar som skal fikse problemet, så har du en LG G3 bør du så snart som mulig sjekke om du har fått oppdateringen på din telefon. Det hender det tar litt tid før slike oppdateringer blir rullet ut i ulike markeder.

Såvidt vi vet skal ikke LG G4 være berørt av feilen, selv om den også kommer med Smart Notice-appen.

Har du bodd på ett av disse hotellene? Da kan kortinformasjonen din være stjålet »

(Kilder: Arstechnica og Cynet)

annonse