Tek.no

Nyhet

Netflix lærer av piratene

Justerer ned prisene hvis det er mye piratkopiering.

Shutterstock/Skjermdump fra Netflix
21 Apr 2015 11:29
annonse

Da Netflix for kort tid siden la ut sin rapport for første kvartal i år, opplyste de om en ganske utradisjonell måte å prise tjenesten sin på. Det viser seg nemlig at de vurderer hvor mye piratkopiering som foregår i landet de skal lansere i, før de bestemmer seg for en pris, skriver nettstedet Torrentfreak.

Bestemmer prisen etter mengden piratkopiering

David Wells, finanssjef i Netflix, sier at Netflix baserer prisene sine på mengden piratkopiering i landene de selger tjenestene sine i. Foto: Netflix

Mer

Hvis du bor i et land med mye piratkopiering, vil Netflix prise seg lavere, for å kunne konkurrere med piratene.

Dette gjelder imidlertid ikke strømmetjenestens eget hjemland, USA.

annonse

Hvorfor dette ikke gjelder USA, er det ikke et godt svar på.

- VPN-bruk ikke et stort problem

Et annet tema finanssjefen David Wells tok opp, var den utbredte VPN-bruken. Virtuelle nettverk (VPN) gir deg kort fortalt muligheten til å skjule hvilket land du surfer fra, mot en liten penge til det aktuelle VPN-selskapet. Fordelen med dette er at du får tilgang til innhold som ellers er begrenset til det amerikanske markedet.

I dokumentet beskriver Wells VPN-bruken som et lite problem, ettersom de aller fleste VPN-brukerne også er betalende brukere. Dette er altså ikke noe Netflix prioriterer noe særlig, men hva som kommer til å bli utfallet er ennå litt usikkert.

Netflix meldte for 7 måneder siden at de «kunne bli nødt til å stenge smutthullet». For 3 uker siden gikk de imidlertid ut og sa at de ville bryte ned landegrensene og lansere en global versjon av tjenesten. Dette var ifølge selskapet den eneste måten å få has på piratene.

Ifølge Ted Sarandos, Netflix' innholdssjef, ser imidlertid fremtiden lys ut:

«De virkelig gode nyhetene er at i verdens pirathovedsteder, så er Netflix i ferd med å vinne. Vi stopper piratkopieringen i disse markedene ved å nå ut til brukerne.»

Er du lei av å ikke ha tilgang til hele Netflix-biblioteket?
Slik får du amerikansk Netflix på alle dingsene dine »

(Kilde: Torrentfreak)

Les også
Slik skal Netflix forbedre strømmekvaliteten
annonse

Les også