Tek.no

Nyhet

Snusboksen som kan redde folkehelsen i Skandinavia søker finansiering på nettet

Skal gjøre det enklere å redusere bruken.

Pouchguard/YouTube
14 Jan 2016 13:00

I en tid hvor stadig flere gjenstander blir «smarte» begynner det å bli vanskelig å la seg overraske over nye smartkonsepter. Nå har det imidlertid dukket opp et konsept som nok likevel vil heve noen øyenbryn. Et svensk selskap har laget en smart snusboks, av alle ting.

Den spesielle snusboksen heter «Pouchguard» og er lagt ut på finansieringsnettstedet Indiegogo. Ifølge utvikleren er det verdens første produkt i sitt slag, noe vi ikke ser noen åpenbar grunn til å tvile på.

Bluetooth-basert

Det som gjør snusboksen «smart» er at den baserer seg på en Bluetooth-basert låsemekanisme, og kan kobles til mobilen via en egen app.

Slik ser boksen ut på nært hold.
Pouchguard

– Boksen er utstyrt med en automatisk lås og en Bluetooth-brikke som snakker med en applikasjon på telefonen din. Med denne appen kan du sette opp bestemte intervaller for hvor ofte du vil tillate deg selv å ta en porsjon. Et LED-lys på boksen viser hvor lang tid det er igjen før du kan åpne boksen igjen, forklarer utvikler Max Hultberg overfor Tek.no.

Snusboksen låses automatisk når man setter på lokket, og vil altså ikke kunne åpnes igjen før tidspunktet man har programmert inn via appen. Hensikten med konseptet er å bidra til redusert forbruk og sparte penger.

Mener det er lett å bruke for mye

– Idéen kom mens vi jobbet en lang arbeidsdag og konsumerte én snusboks på fire timer. Problemet er at det er lett å snuse mye mer enn man trenger, særlig når du er distrahert av andre aktiviteter. Det er verken bra for helsen eller økonomien, konstaterer Hultberg overfor Tek.no.

Hittil har prosjektet samlet inn 2600 dollar av et mål på 30 000 dollar på Indiegogo, så det er altså et stykke igjen. For å sikre deg et eksemplar må du love bort minst 50 dollar, i underkant av 500 norske kroner, men det er uvisst hva den endelige prisen skal ligge på.

Boksen kommer ellers i to forskjellige farger i matt plast, og har et relativt stilrent utseende. Lanseringstidspunktet er ennå ikke klart. Mer informasjon om den smarte snusboksen Pouchguard finner du på Indiegogo, og se også reklamevideoen under for et innblikk.

Også madrasser har blitt «smarte»: Denne vet når du sover og klager når du snorker »

Les også
Denne smarte taklampen gjør mye mer enn å bare lyse
Les også
Madrassen som vet når du sover, og klager når du snorker
annonse

Les også