Tek.no

Nyhet

Linux er fortsatt ingen spillerfavoritt, til tross for nye SteamOS

Montasje: Valve, Linux, Tek.no
4 Des 2015 12:56

Det spillrettede «konsoll-PC»-konseptet Steam Machines er nå omsider på vei ut på markedet. Maskinene benytter det Linux-baserte operativsystemet SteamOS, og håpet var at de skulle bidra til å gjøre Linux mer populært som spillplattform, men nå viser det seg at spillere ennå er skeptisk til Linux.

Selskapet bak Steam Machines, Valve, gjennomfører hver måned en undersøkelse av hvilken maskin- og programvare brukere av deres Steam-plattform benytter, og av november-tallene går det frem at Linux-bruken ennå går tregt.

Fremdeles under 1 prosent

Ifølge undersøkelsen utgjør Linux-brukerne kun 0,98 prosent av Steam-brukerne, og har dermed ikke engang nådd én prosent. Økningen i november lå attpåtil kun på 0,03 prosent, og det til tross for at flere Steam Machine-modeller altså ble sluppet samme måned.

En rekke produsenter har laget Steam Machine-enheter. Dette er Alienware-utgaven, som ble sluppet forrige måned. Foto: Dell

Til sammenligning utgjør Windows-brukerne 92,26 prosent, med en tilbakegang på 0,19 prosent i november, mens OS X-brukerne utgjør 3,64 prosent, med en økning på 0,15 prosent i løpet av måneden.

Det skal understrekes at tallene kun gjelder Steam-brukere, som altså på ingen måte representerer samtlige PC-spillere. Likevel kan nok tallene gi en indikasjon på Linux' popularitet blant dem som spiller på jevnlig basis.

Stor Linux-forkjemper

Rett etter at Valves kunngjorde Steam Machine-konseptet i september 2013 ble det kjent at Valve ble med i Linux-stiftelsen for å få en mer aktiv rolle i Linux-prosjektet, med sikte på gjøre operativsystemet mer attraktivt som spillplattform.

– Ved å bli med i Linux-stiftelsen investerer Valve i å fremme Linux-spilling. På denne måten håper vi å bidra med verktøy for utviklere som jobber med nye Linux-løsninger, oppfordre maskinvare-produsenter til å prioritere Linux og til å levere en elegant og åpen plattform for Linux-brukere, sa Valve den gangen.

Med tanke på de seneste undersøkelsene kan det altså se ut til at Linux-tilhengerne ennå har et stykke igjen.

Steam Machines kommer i mange ulike varianter: Den dyreste hittil koster 40 000 kroner »

(Via Softpedia)

Les også
Nå får du mer båndbredde å boltre deg på hos Steam
Les også
Steam opplevde sikkerhetstrøbbel i julen
Les også
Nå er Valves «konsoll-PC-er» rett rundt hjørnet
Les også
Dette er Zotacs kraftige konsoll-PC
Les også
Nå blir det fart i satsingen på Linux som spillplattform
Les også
Linux-brukere av Steam har mer enn doblet seg
annonse

Les også