Tek.no

Nyhet

Med denne enkle saken kan du bruke iPhone som VR-briller

Svært minimalistisk mobil-VR-løsning lansert på Kickstarter.

Kickstarter
18 Nov 2015 10:00

De mobile VR-løsningene kommer i mange forskjellige utgaver, hvorav mange er relativt primitive i utformingen, for eksempel Googles Cardboard-briller. På finansieringsnettstedet Kickstarter har man nå lansert det som kanskje er det aller enkleste mobil-VR-konseptet hittil.

Det nye produktet heter «Figment VR» og er rett og slett et slags «mobildeksel» som forvandler mobilen din til et par VR-briller.

Spretter ut

Selve brillene sitter innebygget i dekselet, som altså festes på mobilen som et vanlig mobildeksel. Når du skal kikke på VR-videoer er det bare å trykke på en knapp, og dermed «spretter» ut i riktig avstand til skjermen ved hjelp av en fjærmekanisme.

Foto: Kickstarter

Utviklerne påstår at produktet ikke tar stort mer plass i lommen enn et gjennomsnittlig mobildeksel, og vekten ligger på kun 60 gram. Konseptet tar med andre ord sikte på å gjøre mobil VR mye mer praktisk, ved at man ikke trenger å dra rundt på stort, klumpete ekstrautstyr for å gi telefonen din VR-funksjonalitet.

Produktet har ellers alle åpningene som sikrer tilgang til knappene og portene på mobilen. Det er verdt å merke seg at produktet enn så lenge kun er laget for iPhone, nærmere bestemt modellene iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s og iPhone 6s Plus.

Skal lanseres til våren

Dersom produktet blir en suksess planlegger produsenten imidlertid å også lansere det til Android- og Windows-plattformen.

Til tross for den lave vekten sier utviklerne at Figment VR er et holdbart og robust produkt. Brillene er laget av en kombinasjon av polykarbonatplast, silikon og aluminium, og selve linsene skal være ripesikre.

Prosjektet har i skrivende stund samlet inn 18 000 dollar av et mål på 75 000 dollar med 56 dager igjen. For å sikre deg et eksemplar må du love bort minst 49 dollar, og planen er å starte salget i mars neste år. Mer informasjon finner du på Kickstarter, og se også video under.

Vi har prøvd flere papp-briller:
Les testen av Clas Ohlsons billige VR-briller »

(Via The Verge)

Les også
20-kroners VR-brille av papp reddet liv
Les også
Nå kan du finne VR-videoer på YouTube
Les også
Vil lage VR-briller med innebygget datamaskin
Les også
Samsungs VR-briller blir mye billigere
Les også
GoPro slipper heftig VR-rigg
annonse

Les også