Til hovedinnhold

Dette er søkegigantens nye logo

Google feirer stor logo-endring med video om selskapet.

Googles fargerike logo er for mange blitt selve symbolet på Internett som sådan, og nå må vi sannelig venne oss til et splitter nytt utseende på den velbrukte søkemotoren. Som man kan lese på Google-bloggen har selskapet nemlig redesignet logoen fullstendig.

Logo-endringen er den desidert største siden 1999, da Google gikk over til den kjente logoen vi hittil har forbundet søkemotoren med.

Symboliserer en ny hverdag

Google skriver i blogginnlegget at meningen med den designmessige revisjonen er å tilpasse logoen bedre til den nye teknologihverdagen, hvor folk bruker søkemotoren på en rekke ulike plattformer.

Den blå «g»-en har også blitt endret til en stor, fargerik «G». Foto: Google

Den forrige logoen ble nemlig primært designet for PC-baserte nettlesere. Selskapet utdyper ikke nøyaktig på hvilken måte den nye logoen er bedre tilpasset den nye multi-plattformhverdagen, men logoen er uansett blitt noe «renere» og enklere i formen.

Endrer også den blå «g»-en

I tillegg til å endre selve hovedlogoen har selskapet også endret den blå «g»-en som man blant annet finner i Googles app-meny til en flerfarget «G» som matcher den nye logoen. Den nye Google-logoen finner man nå på alle av selskapets produkter, som Gmail, Google Plus, Google Maps og selvsagt søkemotoren.

Selv om ikke Google nevner det spesifikt i blogginnlegget, kommer logoendringen rett etter den nye, store omstruktureringen hvor det ble opprettet et nytt hovedselskap kalt «Alphabet», som Google nå skal bli underlagt.

I anledning logoendringen har Google for øvrig sluppet en video som går gjennom selskapets utvikling siden oppstarten. Videoen ser du under.

Her er en annen fersk nyhet fra Google: Smartklokke-plattformen Android Wear er nå kompatibel med iPhone »

Les også
Android Wear har blitt iPhone-kompatibel
Les også
Google-verktøy finner ut om du bør kjøpe solcellepaneler
Les også
Nå har Android M fått navn
Les også
Google blir til Alphabet
annonse