Tek.no

Nyhet

Elkjøp starter salg av TV-er uten tuner

Og dermed kan du slippe NRK-lisensen.

Elkjøp / Shutterstock
8 Sept 2015 15:59

Normalt har alle TV-er du kjøper i dag en tuner for å ta inn TV-signaler. Nå starter Elkjøp med å selge TV-er uten denne tunere som en følge av etterspørsel fra kundene, forteller selskapet i en pressemelding.

Ved å ta vekk denne tuner-delen fra produktet trenger du ikke lenger betale NRK-lisens (kringkastingsavgift).

Fiks din vanlige TV:
Slik plomberer du TV-en og sparer tusenvis av kroner hvert år »

Store endringer i seervaner

Andreas Westergaard i Elkjøp. Foto: Elkjøp

Grunnen til at Elkjøp nå vil starte å selge det som i prinsippet kun er en stor monitor, er at spesielt yngre mennesker i stor grad har endret hvordan de ser på TV.

– Flere og flere av kundene våre forteller oss at de ikke lenger bruker TV-ene sine til å se på de vanlige sendingene. I tillegg viser undersøkelser blant den yngre garde at TV-vanene deres er i solid endring. Vi åpner for salg av denne typen TV-er rett og slett fordi kundene våre etterspør det, sier Andreas Westgaard, som er kategoridirektør for Lyd&Bilde hos Elkjøp Nordic.

Videre i pressemeldingen viser Westegaard til at det blant annet er en stor økning i hvor mange som heller strømmer innhold de ser på via aktører som Netflix, Viaplay og HBO. Og at disse ofte hentes ned via plattformer som Chromecast eller Apple TV.

Kanskje din neste TV blir en Grundig?

Selv om også Elkjøp vedkjenner i sin pressemelding at tradisjonelle TV-er fortsatt vil være det kommer til å prege fremtiden fremover, er det spesielt førstegangskjøpere og studenter som dette tilbudet er myntet på.

– TV-en er fremdeles midtpunktet i stua i de norske hjem og kommer til å være det i uoverskuelig fremtid. Men måten våre kunder ser TV på har endret seg, og dermed må vi kunne tilby nye typer produkter som er tilpasset dette. Unge førstegangsetablerere og studenter er blant gruppene som sier de ikke trenger TV med tuner lenger. Norge har i tillegg blitt et internasjonalt samfunn med mennesker fra alle verdenshjørner, og ønsker man kun å se nettinnhold fra fjerne himmelstrøk er det ikke sikkert man har behov for tilgangen til tradisjonelle TV-signaler, sier Westgaard.

Det blir i første omgang TV-er fra Grundig som kommer til å bli solgt uten tuner. De kommer i tre ulike størrelser - 42, 49 og 55 tommer - hvor de to største alternativene er listet opp hos Elkjøp. 42-tommeren koster 5990 kroner, mens de større alternativene koster henholdsvis 7995 og 8995 kroner.

NB: Elkjøp poengterer i sin pressemelding at forutsetningen for at man slipper å betale kringkastingsavgift er at man ikke kobler TV-en til andre produkter med tuner eller har andre tradisjonelle TV-er i hus.

Har du en TV fra før med tuner og ønsker å slippe TV-lisensen?
Her kan du lese om hvordan du gjør det »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Sparer du egentlig penger på å kjøpe en TV uten tuner?
Les også
Philips med ny generasjon Android-TV-er
Les også
Nå kjøper vi TV-er igjen
Les også
Vi har sett på LGs drøye Swarovski-TV
annonse

Les også