Tek.no

Nyhet

TIDAL gjør som Apple Music og Spotify – gir familien din rabatt

Gjelder også HiFi-abonnementet deres.

skjermbilde
8 Juli 2015 16:01

Musikktjenesten TIDAL, tidligere kjent i Norge som WiMP, skriver i en pressemelding at de lanserer et familieabonnement i dag. Det innebærer at inntil fire familiemedlemmer kan få 50 prosent rabatt på månedsprisen, dersom hovedbrukeren betaler full pris.

Ordningen gjelder både Premium-abonnement, som normalt koster 99 kroner i måneden, og HiFi-abonnement til 199 kroner i måneden. Den i familien som står som hovedbruker får alle regningene samlet, og kan også administrere de øvrige kontoene.

TIDAL opplyser til Teknofil.no at hovedbrukeren kan velge 99-kronersabonnementet, selv om andre familiemedlemmer ønsker seg HiFi-abonnement. Det betyr altså at rabatten blir størst dersom hovedbruker registreres som Premium-bruker.

Priseksempel:

  • Mor (hovedbruker) - Premium 99 kroner/mnd.
  • Far - HiFi - 199 99,50 kroner/mnd
  • Datter - HiFi 199 99,50 kroner/mnd

Totalt for hele familien: 298 kroner/mnd. (Fullpris: 497 kroner/mnd)

Hver enkelt bruker får imidlertid sin egen innlogginsinformasjon, og kan sette opp spillelister og favoritter selv, på lik linje med andre TIDAL-brukere. Og hver av brukerne kan bruke tjenesten på inntil tre enheter, eksempelvis på mobil, nettbrett og PC.

Familieabonnementer kan registreres hos TIDAL.

Matcher Spotify og Apple Music

TIDALs konkurrent Spotify lanserte et tilsvarende familieabonnement i fjor høst. Deres kunder fikk også halv månedspris for inntil fem familiemedlemmer.

Den største forskjellen på de to tilbudene er nok at TIDAL er alene i Norge om å tilby musikken i lossless-kvalitet (FLAC/ALAC), altså det de kaller HiFi-abonnement, mens Spotifys låter er begrenset til en bitrate på 320 kbit/s. Halv pris på HiFi-abonnementet kan nok virke forlokkende for en del eksisterende TIDAL-kunder.

Abonnement til 199 kroner per måned er likevel først og fremst myntet på musikkelskere som har investert mye penger i skikkelige musikkanlegg. Andre hevder for øvrig at de ikke klarer å høre noe særlig forskjell på lydkvaliteten, og at dette ikke er noe vits å betale ekstra for. (Test deg selv og anlegget ditt her)

Apple Music, som ble lansert i forrige uke, har for øvrig det billigste familieabonnementet. Her betaler en familie på inntil seks medlemmer kun 149 kroner i måneden til sammen. Dette forutsetter at Familiedeling via iCloud aktiveres på Apple-enhetene som skal brukes.

TIDAL fikk nettopp en etterlengtet makeover
Nå ligner TIDAL litt mer på Spotify »

(Kilde: pressemelding)

Les også
Spotify viser deg hva ørene dine har brukt tid på i år
annonse