Tek.no

Nyhet

Nå får Googles karttjeneste langt bedre offline-funksjon

Kunngjorde også ny offline-funksjon for YouTube.

Skjermdump/YouTube
29 Mai 2015 06:00

Google kunngjorde på den pågående I/O-konferanse at de skal trappe opp satsingen på offline-funksjonalitet for flere av sine tjenester. Fremstøtet er både ment å bistå dem med svake nettforbindelser, og også simpelthen gjøre tjenester tilgjengelige i situasjoner hvor man mangler forbindelse.

I den sammenheng presenterte Google blant annet en ny og kraftig forbedret offline-funksjonalitet for sin populære karttjeneste Google Maps.

Stemme-navigasjon og mer informasjon

I praksis innebærer dette at karttjenesten får flere av de samme funksjonene som du vanligvis trenger en Internett-forbindelse for å kunne bruke. I demonstrasjonen av den nye funksjonaliteten kom det frem at man kan slå opp informasjon om eksempel severdigheter, hoteller og lignende.

YouTube får også en ny offline-funksjon som gjør det mulig å se videoer uten nettforbindelse i en begrenset periode. Foto: Skjemdump/YouTube

Selv om man ikke er på nett kan man få opp en rekke opplysninger som åpningstider, anmeldelser og annen nyttig informasjon. En enda større nyhet er imidlertid at karttjenesten nå også støtter stemmeassisert navigasjon uten Internett-forbindelse,

Dermed har Google tatt opp konkurransen med Nokias kartapplikasjon Here Maps til Windows Phone, som også byr på denne funksjonaliteten. Den nye Google Maps-oppdateringen vil komme senere i år, men ennå uten en mer spesifikk dato.

Offline-funksjon for YouTube

Den økte satsingen på offline-funksjonalitet skal selvsagt også omfatte den superpopulære videotjenesten YouTube, som gjerne krever høy båndbredde for å fungere tilfredsstillende. I den forbindelse kunngjorde selskapet at de har lansert noe som heter «YouTube Offline».

YouTube Offline fungerer ved at man enkelt kan hente en video ned fra nettstedet, for deretter å ha offline-tilgang til videoen i 48 timer. Funksjonen er foreløpig bare lansert i India, Indonesia, Fillippinene og Vietnam. Det er uvisst når den eventuelt blir tilgjengelig andre steder.

I tillegg til dette kunngjorde Google også at de jobber med nye løsninger for Android og Chrome som innebærer at man enkelt skal kunne lagre nettsider og hente dem opp senere igjen, uten Internett-forbindelse, når man har bruk for dem.

Fikk du med deg at Google også har lansert en ny mobilbetaling? Slik blir Android Pay »

Les også
Google har startet krig mot de falske nedlastingmeldingene
Les også
Snart kan Googles stemmeassistent brukes uten nettilgang
Les også
Slik blir Googles nye Apple Pay-konkurrent
Les også
Google viste frem nye Android M for første gang
Les også
Nå kan du bruke Nokias Here-kart på iPhone igjen
annonse

Les også