Til hovedinnhold

Se hvordan iPhone 7 tåler tøff skrapetest

Apples nye toppmodell utsettes for hard behandling i ny video.

YouTube

Det er ikke alle som ser seg fornøyd med løfter og lovord fra produsentene når det gjelder kvaliteten til elektroniske produkter, og som gjerne tar saken i egne hender ved å utsette dem for ekstra harde påkjenninger. Nå har nye iPhone 7 gjennomgått en tøff prøvelse.

Mannen bak YouTube-kanalen JerryRigEveryting ville nemlig finne ut av hvor motstandsdyktig iPhone 7 er mot skraper og riper. I den forbindelse gikk han løs på mobilen med et verktøy som måler materialers ripefasthet etter den såkalte Mohs skala - i tillegg til et barbérblad.

Ingen safirglass på linse eller hjemknapp

YouTube-brukeren kunne konstatere at skjermen begynner å ripe ved nivå seks på Mohs skala, noe som ligger på nivå med de fleste andre mobilmodeller.

Når man bøyer telefonen kommer limet som vannsikrer telefonen til syne.
YouTube

Deretter gikk han løs på hjemknappen og kameralinsen, som begge har vært ryktet å ha safirglass-beskyttelse. Om dette var tilfelle ville de ligget på nivå åtte eller ni på Mohs skala, men begge begynte å etterlate riper ved nivå seks, som ifølge JerryRigEverything betyr at verken linsen eller hjemknappen har safirglass.

Synlig lim ved bøyning

Begge tålte imidlertid å bli utsatt for barbérblad uten at synlige merker oppstod. Når det gjelder selve dekselet på mobilen kommer det frem at dette fint tåler skraping med nøkler, men er ikke noe problem å skrape opp med barbérblad.

YouTube-brukeren prøvde også å bøye mobilen med stor kraft og kunne konstatere enn telefonen tilsynelatende er mindre fleksibel enn iPhone 6. En annen interessant detalj var at limet som brukes til å vannsikre telefonen tydelig dras ut mellom skjermen og rammen når telefonen bøyes.

Hele videoen kan du se under.

Apple skal muligens fjerne hodetelefonutgangen på MacBook: Det kan en ny spørreundersøkelse tyde på »

(Via The Next Web)

annonse