Til hovedinnhold

Dette var faktisk en utrolig god idé av Acer

Endelig kan du bruke toppen av PC-en til noe fornuftig.

Vegar Jansen, Tek.no
Vegar Jansen

Tek.no/Taipei: Du husker kanskje Acers «Revo»-navn, som blant annet har blitt brukt til den ganske gode Acer Revo One og den mindre vellykkede Acer Revo Build.

Nå er det en ny og ganske kjekk liten stasjonær PC på vei: Acer Revo Cube.

Som navnet hinter til er Revo Cube en ganske klumpete PC. Den minner om en litt høy og litt stor NUC – eller for den saks skyld en hvilken som helst annen PC i knøtteklassen.

Fronten har vanlig USB og den relativt nye USB Type-C.
Vegar Jansen, Tek.no

Det som dog skiller denne tassen fra mange av sine konkurrenter er topplaten, som faktisk har trådløs Qi-lading innebygd. Det vil si at du bare kan legge mobilen din – eller en annen kompatibel elektronisk duppeditt – på toppen av den lille PC-en, så starter den automatisk å lade.

Så innen du er ferdig med surferunden eller hva du enn skal gjøre, er den kanskje ferdig oppladet – helt uten at du trenger tenke på å koble til kabler.

Intel Kaby Lake inni

Bak finner vi to USB-porter, LAN, Mini DisplayPort og HDMI ut.
Vegar Jansen, Tek.no
Acer Revo Cube.
Vegar Jansen, Tek.no

Innvendig skal du kunne finne en U-prosessor fra Intels siste generasjon Core i-prosessorer, altså Kaby Lake – opp til Core i7 dersom du trenger mye prosesseringskraft. Ellers kan den utstyres med opptil 32 GB minne og konfigureres med inntil to terabyte lagringsplass.

Prisen skal ifølge en representant fra Acer starte på under 600 dollar. Men da er det altså litt uklart hvor sterk prosessor og hvor mye RAM eller lagringsplass det er snakk om. Uansett er dette en PC som forventes på markedet i løpet av sommeren eller tidlig høst.

annonse