Til hovedinnhold

Rema 1000 klar med mobilbetaling

Snart kan du bruke mobilen som betalingsmiddel når du kjøper dagligvarer.

Rema 1000

I samarbeid med Danske Bank skal Rema 1000-eier Reitangruppen, introdusere mobilbetaling i alle landets Rema 1000-butikker, Narvesen- og 7-Eleven-kiosker. Planen er å ha teknologien på plass i alle butikkene i løpet av første kvartal neste år, men ifølge en pressemelding fra Danske Bank vil du kunne bruke tjenesten i enkelte Rema-butikker allerede fra oktober.

– Vi har stor tro på mobilen som fremtidens betalingsløsning, og derfor er vi veldig stolte av å være første dagligvareaktør i Norge med mobilbetaling i butikk, sier Ole Robert Reitan, administrerende direktør for Rema 1000 i pressemeldingen.

Aldersgrense og app

Mobilbatalingsløsningen fra Danske Bank, som ganske enkelt heter MobilePay er gratis å bruke, men krever at du har MobilePay-appen på telefonen og NFC. Ved siden av kortterminalen i butikken skal det komme en liten betalingsboks som du skal holde mobilen inntil med appen åpen, og så må du godkjenne beløpet før pengene trekkes fra kontoen din.

Oppdatert: Etter nærmere undersøkelser på tips fra leser ser vi at NFC ikke er et krav; det skal også gå an å bruke Bluetooth eller scanne en QR-kode. Men under vår test av appen på Android kommer ikke QR-scanning opp som et alternativ, så det kan være appen ikke er oppdatert for dette enda, eller at alternativet er deaktivert på NFC-telefoner.

Med MobilePay kan du også overføre penger til venner, som med DNBs mobiltjeneste Vipps. Foto: Danske Bank / App Store

Når butikkene dekker bankenes betalingsgebyrer kan det være vi betaler for det med dyrere varer, les hvorfor vår kommentator mener det bør være omvendt »

Betalingstjenesten får 15-årsgrense, og uten at Danske Bank går nærmere inn på det i pressemeldingen tenker vi at det kanskje er like greit, siden digitale 100-lapper kan være mindre oversiktlige enn papirpenger slik at kronene raskt får bein å gå på. På en annen side finnes det nok av ansvarlige 14-åringer der ute som sikkert føler seg urettferdig ekskludert.

Men hvis du er 15 år eller mer og får lyst til å prøve det ut, er det ikke til hinder hvis du ikke har konto i Danske Bank. MobilePay fungerer ifølge pressemeldingen uansett hvilken norsk teleopperatør og bank du bruker, men du må altså en konto og et bankkort i en norsk bank, og et norsk telefonnummer.

MobilePay. Foto: Danske Bank

Mange konkurrenter

Fordelen med mobilbetaling er ganske enkelt at det er én ting mindre å ha med seg, og hvis du bare skal en snartur på butikken trenger du ikke tenke på å ta med lommeboka. Ifølge Danske Bank er det tydeligvis mange som setter pris på dette, for tidlig i år kunne de fortelle NRK.no at mer enn 2 millioner dansker bruker MobilePay.

I Norge er det altså danskene som er først ute med mobilbetaling i dagligvarebutikkene, men du kan fra før bruke mobilbetalingstjenestene mCash og Valyou hos flere hurtigmatsteder, kaféer, kaffebarer og klesbutikker. I tillegg har DNB sin Vipps-løsning for å sende penger mellom personer, uavhengig av hvilken bank du bruker. Akkurat denne funksjonen ligner veldig på en tilsvarende funksjon i MobilePay-appen.

Hva synes du om mobilbetaling? Praktiskt, enkelt og raskt? Skummelt og uoversiktlig? Del dine tanker med oss i kommentarfeltet.

Apple har sin egen mobile betalingstjeneste, vi har testet Apple Pay i New York »

(Kilder: Pressemelding)

annonse