Til hovedinnhold

Sjekk «robotmøblene» som endrer form og flytter seg rundt på egen hånd

Ny MIT-teknologi kan gjøre smarthjemmet enda smartere.

Robotteknologien kan brukes til så mangt, og nå har teknologiuniversitet MIT funnet en ny måte å utnytte teknologien på som kan få store konsekvenser for fremtidens boliger. Det skriver blant andre nettstedet Digital Trends og Engadget.

Et selskapet som heter Ori Systems, som springer ut fra MIT, har nemlig laget «robotiske» møbler som kan endre form, funksjon og posisjon på egen hånd.

Meningen med konseptet er å legge til rette for en smart og smidig fordeling av plassen i boligen for å få en mye bedre plassutnyttelse i for eksempel små og trange leiligheter.

Nytt tilskudd til smarthjemmet?

Slik ser møbelet ut i sin nåværende form.

Møblene kan endre form på en slik måte at de kan tilpasses ulike typer aktiviteter. For eksempel kan man forvandle en del av leiligheten fra en sovekrok til et arbeidsrom eller TV-krok, og om man ikke skulle ha bruk for noe av dette kan hele møbelet flytte inntil den ene veggen for mer gulvplass.

Som utvikleren forklarer på sine hjemmesider skal systemet være enkelt å bruke, med muligheter for kommandoer både med stemmen, mobilapplikasjoner eller en egen kontrollenhet som kan festes på veggen. Meningen er også å integrere teknologien i smarthjemsystemer, for eksempel smarthøyttalerne som finnes på markedet.

Systemet er først og fremst ment for utviklere i denne omgang, men utvikleren ber interessenter registrere seg på hjemmesiden for eventuelle oppdateringer om når produktet vil bli tilgjengelig for vanlige forbrukere. Prisinformasjon foreligger heller ikke ennå.

Det skal kun lanserer i Canada og USA i første omgang, men produsenten skriver på hjemmesiden at de jobber hardt med å bringe teknologien til andre land i fremtiden. Mer informasjon finner du hos Ori Systems, og se også demonstrasjonsvideoen under.

Apple slapp nylig en smarthjem-høyttaler: Nå ser det ut til at Samsung skal gjøre det samme »

Les også
Snart kan smarthjemmet melde fra om ulykker før de skjer
Les også
Her er en smart ring som forteller deg når du har fått nok sol og D-vitamin
annonse