Tek.no

Nyhet

Tesla Model X er allerede utsolgt i Norge

Hvis du ikke har bestilt, må du vente til 2016.

Tesla
Niklas Plikk
20 Jan 2015 13:37

Tesla Model X skulle opprinnelig komme i begynnelsen av 2014, men det ble det aldri noe av. Datoen ble flyttet til «sent 2014», men da november kom, fortalte Elon Musk at de måtte flytte lanseringen til 2015. I forrige uke bekreftet Elon Musk at Teslas første SUV ville lanseres i år.

Nå viser det seg at det bare er de som allerede har forhåndsbestilt en Model X som vil få den i år. På Teslas hjemmesider står det at du kan reservere en modell, men med følgende beskjed rett under:

«Estimert levering for nye reservasjoner er tidlig 2016.»

Dermed er Model X i praksis allerede utsolgt, før den engang er ute på markedet. Akkurat hvor mange som har forhåndsbestilt bilen her i Norge, vil ikke Tesla si noe om:

- Vi er en global virksomhet og uttaler oss dessverre ikke om lokale salgstall, får vi høre fra Esben Pedersen, Teslas skandinaviske kommunikasjonsansvarlig, til Teknofil.

Utsatt lansering kan øke prisen

Her i Norge, hvor prisen på elbiler er holdt nede på et kunstig lavt nivå, kan Model X-utsettelsen til 2016 ha potensielt dyre følger.

Elbiler har blitt svært populære i Norge de siste årene, mye på grunn av det lukrative avgiftsfritaket, og ingen moms på kjøp av elbiler. Dette kan imidlertid forsvinne så fort det er 50 000 elbiler på norske veier, noe som med all sannsynlighet vil skje i år. Uten avgiftsfritak og med moms, spås det at interessen for elbiler vil stupe, skriver Aftenposten.

Den kraftigste elbilen på markedet

Tesla Model X skal forøvrig bli den første elbilen som vil ha muligheten for å montere hengerfeste og dra en tilhenger. Akkurat som Model S vil SUV-en komme i tre ulike utgaver - 60, 85 og Performance 85.

Derimot vet ingen hvor mye den nye modellen skal koste. Det er naturlig å anta at Model X blir en del dyrere enn dagens Model S, som strekker seg fra 500 000 til over 700 000 kroner, men dette ville ikke Tesla uttale seg om.

Bilen kommer med opptil syv seter, firhjulsdrift og det Tesla kaller «Falcon Wing»-dører. SUV-en skal også være smart nok til å nesten kunne kjøre helt på egen hånd.

Elbilene har blitt dyrere:
I desember skrudde Tesla opp prisene kraftig »

annonse

Les også