Til hovedinnhold

Samsung slipper ny klapptelefon med to skjermer og heftig innmat

W2018 får også unikt kamera.

Sina Tech

De såkalte klapptelefonene, eller flipptelefonene som de også har blitt kalt, er relativt sjelden vare i vesten, men i Asia har de vesentlig høyere popularitet. Samsung er blant aktørene på dette markedet med sine W-modeller, og som Engadget melder (via Sina Tech) har de nå sluppet en ny, heftig mobil i denne serien.

W2018 er navnet på Samsung nye klapptelefon, som i hovedsak er ment for det kinesiske markedet i denne omgang. Som med de andre modellene i serien finner vi også denne gangen solid maskinvare på innsiden – og ikke minst et unikt kamera.

Telefonen har to AMOLED-skjermer på 4,2 tommer med 1080p-oppløsning, Snapdragon 835-brikken og respektable 6 GB minne under panseret. I tillegg kan den fåes med hele 256 GB lagringsplass.

Samsung W2018. Bilde: Sina Tech

Bytter mellom to blenderåpninger

Spesifikasjonsmessig er det altså en klar premiummodell, og det er før vi kommer til kameraet. Hovedkameraet på mobilen opererer nemlig med det veldig uvanlige blendertallet f/1.5, som ifølge Samsung skal legge til rette for skarpe bilder i langt lavere belysning enn samtlige konkurrenter på mobilmarkedet.

Ved hjelp av programvare kan kameraet imidlertid også bytte til blender f/2.4 når belysningen er tilstrekkelig god for å fange opp mer av bakgrunnen. Hovedkameraet har 12 megapiksler, og frontkameraet skilter med 5 megapiksler.

Ellers er batteriet ingenting å hoppe i taket av med en kapasitet på 2300 mAh, og av annen utrustning har mobilen fingeravtrykkleser og USB Type-C. Modellen skal som sagt slippes i Kina først, og det er uvisst om eller når den lanseres andre steder.

Prisen er heller ikke kjent, men W-serien er ikke spesielt billig. Sist vi skrev om serien var i forbindelse med W2016 i 2015, som den gang kostet hele 13 000 kroner i Kina.

Samsung vil nå skanne hele håndflaten din »

annonse