Til hovedinnhold

Dette er Tidal-funksjonen som alle Sonos-eiere har ventet på

Følger Spotify og får styring av høyttalerne direkte fra appen.

Tidal

Dersom du bruker noen av smarthøyttalerne fra Sonos og samtidig bruker musikkstrømmetjenesten Tidal kan du nå glede deg over en ny funksjon. På Twitter kan tjenesten nemlig kunngjøre at de innfører styring av Sonos-høyttaler direkte fra Tidal-appen.

Normalt må man gå via Sonos-appen for å kjøre musikk fra Tidal, men den nye oppdateringen gjør altså dette unødvendig.

Den nye oppdateringen betyr at du kan utføre alle de viktigste handlingene rett fra Tidal-appen, som å velge hvilket rom du vil spille av musikken i dersom du har Sonos-høyttalere i flere rom, gruppere høyttalerne eller justere volum.

Følger Spotify

Ikke minst innebærer oppdateringen at venner også kan koble seg opp på Wi-Fi-anlegget ditt og sende sin egen musikk til høyttalerne uten å måtte laste ned Sonos-appen først. Det eneste man må passe på er at både Tidal- og Sonos-appen er oppdaterte og at begge selvsagt er koblet opp på det samme Wifi-nettet.

Erkekonkurrenten Spotify fikk for øvrig den samme funksjonaliteten på plass i fjor. og nå er altså turen kommet til konkurrenten. Den tredje, store aktøren på musikkstrømmemarkedet, Apple, har ennå ikke fått støtten på plass.

Apple har riktignok kommet med sin nye Airplay 2-løsning, som er designet for multiromstrømming av musikk uavhengig av høyttalermerket. Denne løsningen krever imidlertid at høyttaleren har støtte for Airplay 2, og Sonos er blant dem som ennå ikke offisiell støtte på plass.

Musikktjenesten Deezer har også nyheter på gang: Deres nye PC-app gir strømming i CD-kvalitet »

annonse