Til hovedinnhold

Facebook er lei av «narrevideoer», fjerner dem fra nyhetsstrømmen din

Tar grep mot lureri.

Tek.no

Facebook jobber stadig med å gjøre nyhetsstrømmen bedre og mer brukervennlig, et arbeid man trolig aldri kommer helt i havn med. Nå skal Facebook feie bort enda et uvelkomment fenomen fra nyhetsstrømmen, kan man lese på selskapets nyhetsside.

Denne gangen er det såkalt video-clickbait de vil til livs. Nærmer bestemt vil Facebook bli kvitt innlegg med stillbilder som har en falsk videoavspillingsknapp, som altså lurer brukeren til å tro at det er en video og tar brukeren til andre nettsider.

En annen variant av clickbait-videoer er videoer som kun viser et stillbilde, og på den måten også narrer brukeren på heller plagsomt vis.

Skal nedprioriteres

Slik ser «narrevideoene» gjerne ut. Trykk for større bilde.
Facebook

Facebook opplyser at de i løpet av de kommende ukene skal begynne å nedprioritere innlegg som inneholder disse misvisende elementene, noe som forhåpentligvis skal gjøre nyhetsstrømmen til et litt mer levelig sted. Hvordan det vil slå ut i praksis for brukerne gjenstår selvsagt å se.

Dette er det foreløpig seneste av flere andre tiltak for å rykke opp i nyhetsstrømmen den siste tiden. For en tid tilbake rapporterte vi for eksempel om en ny oppdatering som skal rydde bort lenker til nettsider av «lav kvalitet», som defineres som nettsider med lite innhold og som gjerne kommer med massevis av plagsomme og ofte «ondsinnede» annonser.

Av andre nyhetsstrøm-endringer Facebook har foretatt den siste tiden er autoavspilling av video med lyd og økt prioritering av videoer du faktisk har lyst til å se på.

Nå har Facebook sluppet ny tjeneste i Norge: Den nye markedsplassen skal konkurrere med Finn.no »

(Via The Verge)

annonse