Panasonic slipper hybrid-PC som tåler «alt»

Den nye Toughbook-modellen har også solid innmat og 20 timers batteritid.

Noen av oss trenger elektroniske duppeditter som kan takle hardere påkjenninger enn dem man møter på et fredfullt hjemmekontor, og det er den gruppen Panasonics såkalte Toughbook- og Toughpad-serie retter seg mot. På Windows-bloggen kunngjøres nå en ny modell i førstnevnte serie, nemlig Toughbook 33.

Toughbook 33 er en hybrid-PC med avtagbar nettbrett-del, og i likhet med de andre hardhaus-modellene i Panasonics sortiment snakker vi også denne gangen om en maskin som tåler en real trøkk – og i tillegg har heller ikke innmaten noe å skamme seg over.

Panasonic Toughbook 33.

Hardfør og potent

Den nye Toughbook-modellen, som er pakket inn i en magnesium-legering, skilter med alle de tre sertifiseringene MIL-STD-810G, MIL-STD-461F og IP65. Førstnevnte betyr at maskinen skal tåle både ekstreme temperaturer, kraftige støt, fall fra 1,5 meter, vibrasjoner, luftfuktighet, «eksplosive» omgivelser og såkalt termisk sjokk, som betyr plutselige og kraftige endringer i temperaturer.

MIL-STD-461F-sertifiseringen innebærer at maskinen er beskyttet mot høy grad av elektromagnetisk interferens, mens den mer kjente IP65-godkjennelsen betyr at den tåler kraftig vannsprut, riktignok ikke nedsenkning i vann, og at den er sand- og støvsikker.

Når det gjelder øvrige spesifikasjoner har Toughbook 33 en 12-tommers skjerm med en oppløsning på 2160 x 1440 piksler, opptil en Intel Core i7-7600U-prosessor av Kaby Lake-typen, 16 GB minne og 512 GB SSD. Det er også nevneverdig at den kan fåes med innebygget 4G LTE-støtte.

20 timers batteritid

Maskinen skal ha en batteritid på 10 timer med den vanlige batteriløsningen, men kan også fåes med en større, valgfri batteripakke som vil gi en batteritid på hele 20 timer. Ytre dimensjoner ligger på 12,3 x 11,4 x 1,8 tommer, og startvekten er på cirka 2,8 kilogram, som naturlig nok er en del mer enn «vanlige» PC-er av denne typen.

Den amerikanske startprisen på Toughbook 33 vil ligge på 3600 dollar, over 30 000 kroner, så maskinen er unektelig en betydelig investering. Norsk pris og tilgjengelighet er ennå ikke kjent.

Microsoft har lansert nytt nettbrett: Her er nye Surface Pro »

Les også
LG slipper fjærlette bærbare som tåler en trøkk – og de har over 20 timers batteritid
Les også
Razers ultralette Blade Stealth har fått større skjerm og mer krutt
Les også
Nå har de varmesensitive kameraene til mobilen blitt enda bedre
Les også
Batteripakke til PC-en gir den seks timer ekstra levetid
Les også
Dette nettbrettet tåler en real trøkk – men koster flesk
Les også
Denne Chromebook-maskinen tåler garantert å bli sluppet i bakken
annonse