Til hovedinnhold

Dette smarte kabinettet lar deg dra ut alle komponentene i én stor skuff

Både pen og smart løsning i samarbeid med Lian Li.

Vegar Jansen, Tek.no

Tek.no/Taipei: De av oss som er gamle nok husker en tid da selve kabinettet ikke bare huset datakomponentene, men også hadde jobben med å løfte PC-skjermen til mer eller mindre passende høyde.

Med det smekre designkabinettet kalt Taku prøver Cryorig å gjeninnføre denne trenden, og med tanke på stablene med bøker undertegnede har sett fungere som «byggeklosser» for å få en skjerm i optimal høyde, er de utvilsomt inne på noe.

Bare se hvordan kollegaen vår løste det med ørten pappesker...

Kabinettet har plass til standard komponenter.
Vegar Jansen, Tek.no

Selve kabinettet er konstruert i aluminium og måler 57 x 31 centimeter i lengde- og dybderetningen. Høyden er på 14,2 centimeter, og til sammen er dette nok for å få på plass en SFX- eller SFX-L-strømforsyning, et Mini-ITX-hovedkort og et dedikert grafikkort med en lengde på opptil 28 centimeter.

I teorien er det altså ikke noe som holder deg tilbake for et ganske rått oppsett.

Tastaturet kan stues bort under kabinettet.
Vegar Jansen, Tek.no

Foruten dette har kabinettet fire bein av tre som hever hele sulamitten over bordplaten. Dette gir muligheter for bedre lufting, og som en bonus går det an å stue bort tastaturet under PC-en når den ikke er i bruk.

Taku skal tåle en toppbelastning på opptil femten kilogram, så de fleste skjermer burde fint kunne brukes.

Som en skuff

Å bygge i kabinettet er heller ikke noe problem. Komponentene er festet i en egen ramme som kan åpnes opp og/eller tas ut som en skuff.

Hele skuffen kan tas helt ut for enkel installasjon.
Vegar Jansen, Tek.no

Dersom du synes dette høres kjent ut, er det kanskje fordi kabinettprodusenten Lian Li benytter seg av en lignende løsning på sine skrivebordskabinetter, og sånn sett er det greit å få med seg at Taku også er utvilket i samarbeid med nettopp Lian Li.

Vegar Jansen, Tek.no

Cryorig prøver for tide for tiden å komme skikkelig i gang med Taku ved hjelp av et Kickstarter-prosjekt, og dersom det skulle komme i havn vil kabinettet trolig komme på markedet i løpet av september måned.

Prisen er oppgitt til 300 amerikanske dollar – ikke akkurat rimelig, men etter hva vi kunne se av prototypene på Computex er det også stilige og solide saker.

annonse