Grunnleggeren av beryktet narkonettsted må sitte i fengsel resten av livet sitt

Silk Road-grunnlegger Ross Ulbricht tapte anken og må sitte i fengsel til han dør.

Mannen som grunnla det beryktede og mye omtalte nettstedet Silk Road, Ross Ulbricht, må sone en livstidsdom i fengsel etter at anken hans ble avvist av retten nylig. Det melder blant andre nettstedet Wired.

Ulbricht fikk en knusende dom på livstid i fengsel uten mulighet for prøveløslatelse for nøyaktig to år siden, en dom som altså ble anket. Nå som anken er avvist finnes det ingen flere muligheter, som betyr at Ulbricht må belage seg på å sitte bak lås og slå resten av livet.

Anerkjenner at folk er uenige i dommen

En viktig del av grunnlaget for anken var påstander om at Ulbricht var blitt utsatt for både ulovlig overvåkning og ulovlig beslagleggelse av utstyr, men retten mente at myndighetene hadde handlet innenfor lovens rammer under etterforskningen.

Silk Road inneholdt mye ulovlig gods, men mest narkotiske stoffer.

Livstid i fengsel uten mulighet for prøveløslatelse er med unntak av dødsstraff den aller strengeste dommen man kan få i det amerikanske rettsystemet. I en uttalelse fra ankeretten heter det at retten anerkjenner at mange er uenige i nytteverdien av slike harde straffer for narkotikadistribusjon.

Retten skrev videre at det er meget mulig at denne praksisen vil bli ansett som «tragiske feiltrinn» i fremtiden, men pekte på at dagens demokratisk valgte representanter for folket inntil videre har valgt en streng forbudslinje.

Tilhørte det mørke Internett

Silk Road var blant nettsidene på den såkalte «mørke» delen av Internett, som kun er tilgjengelig via anonymitetstjenesten Tor. Nettstedet tilbyr mange ulike ulovlige produkter, hvorav narkotiske stoffer utgjør den største varekategorien. Vi meldte først om Silk Road i 2013, etter at det amerikanske etterforskningsbyrået FBI stengte nettstedet.

I forbindelse med stengningen ble grunnleggeren Ross Ulbricht arrestert og siktet for blant annet narkotikahandel, hacking og hvitvasking av penger. Senere fant FBI også Bitcoin-formuen hans på hele 144 000, som da tilsvarte hele 168 millioner kroner. Rettssaken mot Ulbricht startet i januar i år, og på det tidspunktet mente han at han var blitt gjort til syndebukk av andre personer som hadde overtatt nettstedet.

Silk Road benyttet Bitcoin som valuta: Nå har valutaen steget til historiske høyder »

Les også
Stort narkonettsted ble stengt av politiet
Les også
Én Bitcoin er nå verdt over 2000 dollar
Les også
Agent lurte til seg Bitcoin fra grunnleggeren av narkonettsted
Les også
Grunnleggeren av beryktet narkonettsted dømt til livstid i fengsel
Les også
Rettssaken mot Silk Road-grunnleggeren har begynt – risikerer livstid
annonse