Til hovedinnhold

Denne smarte kofferten har samlet inn åtte ganger finansieringsmålet på Kickstarter

Samsara ble ekstremt populær på Kickstarter.

På folkefinansieringsnettstedet Kickstarter er det stadig mye aktivitet når det gjelder teknologiske nyvinninger, og noen ganger dukker det opp produkter som av ulike årsaker vekker uvanlig stor interesse. En ny «smartkoffert» har nå gjort nettopp dette.

Samsara er navnet på det utviklerne kaller verdens første smarte koffert laget av aluminium. Smarte kofferter er riktignok ikke helt nytt, men det spesielle i dette tilfellet skal altså først og fremst være byggematerialet, noe som skal gi den et visst «luksuriøst» preg.

Nærmere bestemt består aluminiumslegeringen i dette tilfellet av både sink, magnesium og titan, noe utviklerne sier gjør produktet både lett, sterkt og brannsikkert. I tillegg har det en anodisert overflate som skal gjøre kofferten ripesikker og motstandsdyktig mot blant annet vær og vind.

Kofferten har blant annet innebygget batteri som kan brukes til å lade mobilen eller PC-en.

Gir varslinger via mobilapp

Ellers er det altså de smarte egenskapene som står i fokus. Disse består i at kofferten kan kobles til mobilen din via en egen applikasjon og gi deg varslinger når kofferten beveger seg bort fra hvor du oppholder deg.

Appen kan også gi deg varslinger når kofferten åpnes mens den befinner seg utenfor synsrekkevidden, og til å kontrollere LED-lys på innsiden av kofferten. Den siste «smarte» egenskapen er at kofferten kan brukes som batteribank. Det er ikke oppgitt hvor mye batterikapasitet kofferten byr på, men utviklerne sier den kan lade mobilen opptil 10 ganger.

Den har også en flat topp som for eksempel kan brukes til å legge en bærbar PC mens du jobber. De ytre dimensjonene ligger på 53,34 cm x 35,56 cm x 22,86 cm. Vekten er ikke oppgitt, men byggematerialet skal altså sørge for lav ekstra lav vekt.

På Kickstarter har den smarte kofferten i skrivende stund samlet inn 125 000 dollar av et mål på 15 000 dollar, altså over åtte ganger over målet. Som alltid er dette selvsagt ingen garanti for at produktet vil leve opp til forventningene. Den endelige utsalgsprisen vil ligge på 690 dollar, og salget skal starte i november.

Mer informasjon finner du på Kickstarter, og se også video under.

Mer Kickstarter: Denne 3D-skriveren koster under tusenlappen »

Les også
Slik skal denne smarte puten gjøre søvnen din mye bedre
Les også
Denne 3D-skriveren koster under tusenlappen og har Wi-Fi
Les også
En smartklokke med fysiske visere over skjermen
annonse