Til hovedinnhold

Twitter slo hardt ned på «feiring» av terror-angrepet i Nice

Fjernet raskt støtterklæringer etter den dramatiske terroraksjonen.

Sosiale medier er blant dem som prøver å kjempe opp mot terrorvirksomheten- og propagandaen på sin måte, noe som kan være en vrien oppgave. I forbindelse med det seneste alvorlige terrorangrepet, som skjedde i Nice, var sosiale medier imidlertid raskt på pletten.

Nyhetbyrået Reuters melder at Twitter var svært raskt ute med å fjerne meldinger som hyllet terrorhandlingen. Opplysningene kommer fra Counter Extremism Project, en gruppe som jobber med å overvåke ekstremistisk innhold på nettet.

Mer effektiv enn noensinne

Ifølge gruppen skal Twitter denne gangen ha reagert mye raskere og mer effektivt enn de har gjort tidligere. Mange nye Twitter-kontoer skal visstnok ha blitt opprettet umiddelbart etter angrepet og blitt brukt til å blant annet spre bilder av massakren med hashtag «Nice» på arabisk.

Twitter selv skal ikke ha kommentert spesifikke kontoer eller meldinger, men sa i en uttalelse at de fordømmer terrorisme og at de har bannlyst slikt innhold fra tjenesten sin.

Trapper opp kampen

Flere av kjempene innen sosiale medier har trappet opp kampen mot terror den siste tiden. Nylig meldte vi blant annet at Google og Facebook nå har utviklet et system som automatisk fjerner ekstremistisk innhold, og Twitter selv har tidligere fjernet tusenvis av IS-relaterte kontoer.

Som Reuters peker på er det imidlertid vanskelig å stoppe terror-innhold fullstendig, da støttespillere stadig oppdaterer metodene sine. I forbindelse med Nice-terroren var det for eksempel mange IS-sympatisører som brukte populære hashtags som #PrayForNice og #NiceAttack.

Twitter oppdateres hele tiden: Nå kan du legge inn mye større GIF-filer enn tidligere i meldingene dine »

Les også
Facebook, Microsoft, Twitter og YouTube slår seg sammen for å bekjempe terrorisme
Les også
Søppelnyheter får ikke lenger annonse­inntekter fra Google og Facebook
Les også
Google skal kanskje kjøpe Twitter
Les også
Facebook har fått en ny konkurrent
Les også
Nå blir Twitter mer behagelig å bruke i mørket
Les også
Terror-videoer blir nå automatisk fjernet av Google og Facebook
Les også
Millioner av Twitter-passord har lekket på nettet
Les også
Nå har Twitter gått til krig mot terrorgruppen ISIS
annonse