Tek.no

Nyhet

Fitbits nye treningsklokke ligner på en vanlig smartklokke

Fitbit Blaze er selskapets første med berøringsskjerm i farger.

Fitbit
6 Jan 2016 11:30

Som så mange andre ønsker også treningsklokkeprodusenten Fitbit seg en bit av CES-oppmerksomheten. I en fersk pressemelding drar selskapet sløret av et nytt produkt som nok vil gi dem nettopp det. Fitbits nye treningsklokke er nemlig noe litt utenom det vanlige.

Det seneste tilskuddet i Fitbits kolleksjon av treningsrelatert håndleddteknologi heter «Blaze». Den skiller seg først og fremst fra de øvrige Fitbit-produktene ved at den ligner litt mer på en vanlig smartklokke, både utenpå og inni.

Berøringsskjerm med farger

Den mest åpenbare nyheten visuelt sett er at Fitbit Blaze, som produsenten selv kaller den mest elegante og smarteste modellen til nå, har et mer definert «klokkehus» som er større enn selve reimen.

Fitbit

Dette klokkehuset rommer Fitbits første berøringsskjerm i farger, samt flere forskjellige digitale grensesnitt å velge mellom. Huset kan også tas av for å bytte ut reimene.

Det har imidlertid også skjedd ting på innsiden. Klokken kan kobles opp mot mobilen og gi deg varslinger om innkommende samtaler eller meldinger både på skjermen og med en lett vibrering. Du kan også bruke klokken til å styre volum og spilllister for musikk du lytter til fra mobilen.

Treningsvideoer på skjermen

Når det gjelder treningsfunksjonalitet byr Fitbit Blaze blant annet på noe som heter FitStar, som innebærer at du kan se treningsvideoer på skjermen som du kan følge. Disse klippene vil være tilgjengelige i selve klokken, uten behov for mobiltelefon.

Klokken er også i stand til å utnytte GPS-en i mobilen din til å kartlegge distanse og fart når du er ute og løper. Ellers kommer Blaze med pulsmålingsteknologien «PurePulse» og «SmartTrack». Sistnevnte er en funksjon som automatisk identifiserer den aktuelle treningsaktiviteten, og som dukket opp til Surge og Charge HR i slutten av november i fjor.

Batteritiden skal være på fem dager, ifølge Fitbit. Den nye klokken blir tilgjengelig i butikk i mars i år, men kan forhåndsbestilles allerede nå fra Fitbits nettbutikk. Prisen ligger på 230 euro, cirka 2300 kroner. Mer informasjon finner du på produktsiden.

Det finnes mye å velge mellom på dette markedet: Garmins nye variant byr på mye snadder »

Her finner du alle nyhetene fra CES 2016 på ett sted »

Les også
Fitbit saksøkes for å ha «stjålet» vibreringsteknologi
Les også
Fitbit slapp akkurat to nye varianter av sine aller mest populære treningsarmbånd
Les også
Fitbiten din kan nå hjelpe deg med å sove bedre
Les også
Fitbit lanserer treningsklokke for de stilbevisste
Les også
Slik er Fitbits nye treningsklokke
Les også
Garmin Vivosmart HR: Et armbånd som imponerer
Les også
Nå kan Fitbit-armbåndet ditt automatisk gjenkjenne hva du driver med
Les også
A360 er Polars første med optisk pulsmåler
Les også
- Fitbits treningsarmbånd kan hackes på 10 sekunder
annonse