Til hovedinnhold

Ny video viser hele SpaceX-krasjlandingen i slow motion

Se Elon Musks nyeste rakettforsøk i høy oppløsning.

YouTube

I forbindelse med det siste forsøket på å lande forbrenningstrinnet til Falcon 9-raketten, lovet Elon Musk at en video av den mislykkede landingen ville bli frigjort i løpet av noen dager. Nå er den her.

Fra før har en videosnutt fra nettstedet Vine vært det eneste videomateriale som tildels viser at rakettmotoren var på vei ned mot lekteren.

Den nye videoen ser du nederst i artikkelen.

Viser alt i slow motion

I den nye videoen, som Elon Musk la ut på sin egen twitter-side, får vi nå et bedre innblikk i hvordan hele landingen gikk for seg. Bildene av rakett-motoren som går inn for landing på lekteren er av langt bedre kvalitet, og viser hva som skjer i sakte film.

Raketten treffer tilsynelatende landingslekteren i lav hastighet, men som bildene viser, treffer den ikke i riktig vinkel. Resultatet er at den etter kort tid tipper over på siden, og som bildene viser følger det en real smell hvor lekteren blir omkranset av et flammehav og flyvende rakett-deler.

En revolusjon for romfartsindustrien

SpaceX-programmet til Musk har for hensikt å gjøre det mulig å resirkulere disse forbrenningstrinnene ved å lande dem trygt tilbake på jorden. Om han lykkes med dette vil det innebære et kraftig kutt i hva det koster å skyte opp for eksempel forsyninger til den internasjonale romstajonen ISS.

Selv om det ikke gikk så bra med å lande Falcon 9-raketten var resten av oppskytningen en suksess. SpaceX sitt eget fartøy, Dragon, fraktet nemlig rundt to tonn med forsyninger til den internasjonale romstasjonen.

Musks neste forsøk på å lande Falcon 9-raketten tilbake på jorden skal etter alt å dømme skje i juni i forbindelse med CRS7-oppdraget.

SpaceX drømmer om å bosette seg på andre planeter i fremtiden:
Det er de imidlertid ikke alene om »

(Kilde: Elon Musk, YouTube)

annonse