Nyhet

Game of Thrones skriver pirathistorie – igjen

Nedlastere kastet seg over den siste episoden.

Fantasy-serien Game of Thrones har blitt en kjempehit for TV-kanalen HBO, og serien også blitt unormalt populær blant dem som foretrekker gratis, ulovlig tilgang. En rekke ganger har serien satt nye nedlastingsrekorder, og melder nettstedet TorrentFreak om enda en.

Den siste episoden av den femte sesongen rullet nylig over skjermen, og i kjølvannet av sesongavslutningen ble torrentutgaven av episoden lastet ned 1,5 millioner ganger på bare åtte timer. Dette skal altså være ny rekord.

Også rekordstor torrent-sverm

Basert på tidligere erfaring og tall vil episoden trolig nå 10 millioner nedlastinger på bare få dager.

Den ferske sesongavslutningen av Game of Thrones har imidlertid også nådd en annen milepæl som gjør at serien nå skriver seg inn i pirathistorien. Episoden ble nemlig på det meste delt av 258 131 brukere på samme tid, som skal være det høyeste tallet noensinne for én fil.

Den forrige rekorden i antall delinger på samme tid ble også satt av Game of Thrones, med avlutningen av de fjerde sesongen i juni i fjor. Den episoden ble på det meste delt av 240 000 personer. Den ble lastet ned cirka 1,5 millioner ganger på 12 timer, som altså er fire timer mer enn den siste episoden brukte på å nå dette tallet.

Kommer fra hele verden

Som TorrentFreak peker på kommer den nye rekorden neppe som en overraskelse, både med tanke på alle de tidligere rekordene og det faktum at den femte sesongen har blitt den mest populære sesongen hittil blant seerne.

Det skal være den versjonen med lavest bildekvalitet, altså 480p-versjonen, som er den mest populære blant nedlasterne, fulgt av henholdsvis 720p og 1080p-utgavene. Nedlasterne kommer fra land i hele verden, men med en overvekt i USA, Storbritannia, Canada og India.

For øvrig kunne vi nylig melde at den sjette episoden av den nylig avsluttede femte sesongen også satte en rekord, da episoden ble lastet ned 3,5 millioner ganger på 24 timer.

Forfatteren bak bøkene som Game of Thrones baseres på er ingen teknologi-fanatiker: Han skriver faktisk bøkene sine i MS-DOS »

Les også
Game of Thrones troner igjen på pirattoppen
Les også
Game of Thrones setter nok en saftig piratrekord
Les også
HBO går etter torrentbrukere etter den store Game of Thrones-lekkasjen
Les også
De lekkede Game of Thrones-episodene tar av på nettet
Les også
Game of Thrones setter enda en piratrekord
annonse