Nyhet

Disse VR-brillene byr på noe verken Oculus Rift eller HTC Vive har

FOVE VR kan bli en farlig konkurrent på VR-markedet, og kan snart bestilles.

I mai i fjor meldte vi om et nytt par VR-briller med et knippe interessante egenskaper som kan gjøre produktet til en genuin utfordrer til Vive og Rift, kalt FOVE.

Produktet startet på finansieringsnettstedet Kickstarter, hvor det nådde målet med god margin, men har nå fått en egen hjemmeside hvor man kan melde sin interesse for forhåndsbestilling av produktet. Dermed skulle altså lanseringen ikke være så langt unna.

Kan spore øynene dine

Det spesielle med FOVE-brillene er først og fremst at brillene ikke bare byr på sporing av hodebevegelsene, men også sporing av øynene. Dette fungerer i korte trekk ved at øyebevegelsene registreres ved hjelp av infrarøde sensorer inni brillene som fanger opp vinklene som øynene befinner seg i.

Øyesporingen gjør det blant annet mulig å ha øyekontakt med spillfigurer. Foto: Kickstarter

Hensikten med denne teknologien er å oppnå høyere visuell realisme ved at grafikkmotoren automatisk blir i stand til å fokusere bildet der hvor blikket rettes, akkurat som i virkeligheten. På denne måten skal man også få en mer fornuftig fordeling av de grafiske ressursene som brukes til å tegne bildene, som igjen skal gi høyere ytelse.

Utover dette er meningen at man kan få til en mer intuitiv sikteprosess i for eksempel førstepersons skytespill, ved at man kan plassere siktet ved å simpelthen rette blikket mot fienden, i stedet for at man må sikte ved å vri hele hodet i riktig retning. I tillegg kan man bruke blikket til interaksjon i spill, ved at man for eksempel kan innlede dialoger med spillfigurer bare ved å opprette øyekontakt med figuren.

Høyere oppløsning enn Vive og Rift

Ellers har FOVE OLED-skjermer med full QHD-oppløsning på 2560 x 1440 piksler fordelt på to øyne, som er litt høyere enn på Vive og Rift, som begge skilter med 2160 x 1200 piksler. Oppdateringsfrekvensen er imidlertid lavere og ligger på 70 bilder per sekund, mot 90 per sekund på Vive og Rift.

Sistnevnte kan nok være en ulempe for den opplevde kvaliteten sammenlignet med konkurrentene. Ellers har FOVE også en litt lavere synsvinkel på maksimalt 100 grader, mot 110 grader hos rivalene.

Akkurat som Vive og Rift må FOVE kobles til en PC, og av maskinvaremessige minstekrav lister produsenten opp Intel Core i5-4590, Geforce GTX 970 eller AMD R9 290 og 8 GB minne. Prisen er ennå uviss, og det er heller ikke helt klart om brillene vil bli tilgjengelige her til lands.

Les mer på produktsiden, og se introvideo under.

Dette produktet bør du muligens vurdere om du er interessert i VR: De første «ryggsekk-PC-ene» er nemlig på vei »

Les også
Dette vil VR-brillene til Windows 10 kreve av maskinen din
Les også
HTC Vive blir trådløs
Les også
Disse VR-brillene har noe verken Rift eller Vive har – nå kan de bestilles
Les også
VR-skjermen til Sharp har over 1000 piksler per tomme
Les også
HTC Vive er mer populært blant utviklere enn Oculus Rift
Les også
Denne skal gjøre HTC Vive mye mer avansert
Les også
Disse VR-brillene har en Galaxy S6-prosessor på innsiden
Les også
Denne kan bli en farlig utfordrer til Oculus Rift
annonse