Til hovedinnhold

Billigste mobilabonnement-kalkulatoren har fått offentlig kvalitetsstempel

Godkjent av Nkom.

Mange betaler altfor mye for sine mobilabonnementer, og med hyppige endringer i prisene kan det være vanskelig for forbrukere å holde seg oppdatert på hvilke abonnementer som er billigst til enhver tid.

Det er bakgrunnen for at vi i Tek.no har laget tjenesten «Billigste mobilabonnement», hvor du enkelt kan finne ut hvilket abonnement som er best for ditt bruk.

Nå har Billigste mobilabonnement-tjenesten blitt tildelt et godkjentmerke av Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom).

– De to nettstedene Nkom nå har godkjent, tilfredsstiller kravene vi har stilt til tjenestene og vil være nyttige verktøy for forbrukerne, sier assisterende direktør i Nkom, Elisabeth Aarsæther i en pressemelding.

Nyhetssjef i Tek.no, Niklas Plikk, sier han ser på tildelingen av godkjentmerket som en tillitserklæring.

– Det er kjempestort å være først i Norge til å få godkjentmerket fra Nkom! Helt siden vi åpnet tjenesten vår for nesten ti år siden, da kalt Ringepriser, har fokuset vært på å lage en forståelig og enkel tjeneste. Med et godkjentstempel fra NKOM virker det som vi har klart nettopp det .

Det andre nettstedet som er blitt godkjent heter Mobilbørsen.no.

Assisterende direktør i Nkom, Elisabeth Sørbøe Aarsæther. Bilde: Nkom

– Tjenestene gir etter vårt syn god prisinformasjon, slik at brukerne kan ta opplyste valg, sier Aarsæther.

La ned Telepriser for to år siden

For to år siden la Nkom (som da het Post- og teletilsynet) ned sin egen prissammenligningstjeneste, Telepriser.no. I januar i år ble det klart at Nkom i stedet for å relansere Telepriser heller ville gi et godkjentmerke til nettsteder som tilfredsstiller Nkoms kriterier. De fem kriteriene er tilgjengelighet, pålitelighet, transparens, objektivitet – og så må tjenesten være fullstendig.

Godkjentmerkene vil være en del av en større forbrukerportal som Nkom utvikler, hvor det også på sikt skal være adressesøk for bredbånd – slik at forbrukere kan finne ut hvilke bredbåndsselskaper som kan levere til hvilke adresser.

«Nkom ser det som svært positivt at private nettsteder ønsker å tilby brukerne objektiv sammenlignende prisinformasjon om ekomtjenester», heter det i pressemeldingen fra Nkom.

– Nå for tiden handler mobilabonnement nesten utelukkende om størrelsen på datapakker og til dels surfehastighet. Nylig slapp vi en oppdatering til Billigste Mobilabonnement som lar brukere kalkulere hvor mye data de bruker hver måned, slik at de vet hvor mye GB de bør ha inkludert i abonnementet sitt. Vi prøver å hele tiden tilpasse tjenesten og gjøre den så relevant som mulig, utdyper Plikk.

Vi i Tek.no oppdaterer mobilabonnement-kalkulatoren kontinuerlig, og kårer også månedens billigste mobilabonnementer. Har du innspill eller forslag til oss på hvordan vi kan gjøre kalkulatoren enda bedre så send oss gjerne en e-post på tips@tek.no eller bruk kommentarfeltet under.

Lurer du på hvilket abonnement som er billigst akkurat nå?
Prøv kalkulatoren «Billigste mobilabonnement» her »

annonse