Huaweis brettemobil kan få nytt kamera før den går i salg

Nylig ble det kjent at Huaweis brettbare mobiltelefon, Mate X, ikke ser ut til å rekke en salgsstart rundt august-september, slik den opprinnelig var tenkt. Huawei har ikke kommentert hvorfor telefonen er forsinket, og har i en senere uttalelse sagt at telefonen egentlig ikke er forsinket, men at den «fortsatt» er i rute til å komme mellom september og november.

Den opprinnelige saken ble fulgt av rykter om at selskapet hadde testet ulike materialer og små designendringer i telefonen, men falt ned på at den opprinnelige designen fungerte best.

Nå melder GSMArena at Huawei kanskje jobber med enda mer nytt i Mate X; den kan få en helt nytt kamera og ny prosessor før den slippes.

Får kamera fra P30 Pro

Kameraene skal være tilsvarende de du finner i dagens P30 Pro, der du blant annet finner et 5x zoom-kamera og et forbedret og mer lyssensitivt hovedkamera. I utgangspunktet var Mate X tenkt å få omtrent samme innmat og kamera som Mate 20 Pro-serien fikk.

Kamerapakken i P30 Pro var den ubestridt beste totalpakken på markedet inntil Samsungs Galaxy Note 10 dukket opp nå nettopp. P30 Pro er fortsatt såvidt foran resten av feltet på bilder i mørket, og vesentlig bedre på zoom- og makrofunksjoner.

Prosessoren det er snakk om kommer ikke fra P30 Pro, men er i stedet den samme som er ventet å drive den kommende Mate 30-serien. HiSilicon Kirin 990 blir sannsynligvis lansert sammen med Mate 30-telefonene mot slutten av september.

Større batterier i Mate 30 Pro

Apropos Mate 30 Pro har det også dukket opp nye rykter omkring det kommende flaggskipet. Phonearena melder at telefonene vil få henholdsvis 4200 mAh og 4500 mAh store batterier - altså hakket mer strøm på tanken enn dagens Huawei-telefoner.

Begge vil i tillegg få enda raskere lading enn vi har sett før - 55 watt over kabel eller 25 watt trådløst. Så langt har Huawei-telefoner ladet med 45 watts ladere, og på trådløs lading er det Xiaomi som har vært raskest en periode med sin 20-watt-løsning.

Usikkerhet rundt Huawei

Det har vært mye usikkerhet rundt Huawei de siste månedene på grunn av sanksjoner fra USA, der det har vært usikkert om kineserne har fått handle med amerikanske selskaper. De har nå fått sin andre dispensasjon fra handelsforbudet, og har nye tre måneder de kan samarbeide med partnere som Google, Microsoft, Intel og Qualcomm.

Det var lenge ventet at Huawei ville få søke om handelstillatelser med spesifikke selskaper, slik at de kunne fortsette samarbeidene med for eksempel Google på mer langvarig basis enn 90 dager av gangen. Men etter at det så ut som handelskrigen mellom Kina og USA begynte å roe seg ned etter G20-møtet i Japan for et par måneder siden har den på nytt blusset opp.

Økte tollsatser på varene de to landene utveksler har blitt varslet, og det ser altså ut til at den lovede lettingen av Huawei-sanksjonene foreløpig ikke har blitt noe av.

Brettemobilene som ikke når markedet

Oppå det hele har det også vært stor usikkerhet rundt brettbare telefoner. Samsungs variant, Galaxy Fold, ble raskt trukket tilbake etter at en del testtelefoner ble ødelagt under tidlig testing. Testmobilen The Verge jobbet med fikk et fremmedlegeme under skjermen som sakte men sikkert ødela skjermen.

Andre igjen, for eksempel Youtuber MKBHD, forsøkte å trekke av en beskyttelsesfilm som lå oppå skjermen. Det er vanlig at telefoner selges med en tynn transportbeskyttelse i plast over skjermen - men beskyttelsesfilmen på Galaxy Fold var laget for å være en del av skjermen og skulle aldri rives av.

Dermed fikk også Samsungs brettemobil seg en lang utsettelse. Og så langt har ingen av dem kommet i salg.

Akkurat hva som skjer med Huaweis brettemobil, og hvordan den kommende Mate 30 Pro blir får vi antakeligvis vite den 19. september.

Nå er hverken Apples eller Huaweis slippdatoer for høsten bekreftet, men ryktene vil ha det til at Apple lanserer den 10. september. Samsung slapp akkurat sin Note 10, og før Apple skal i gang er det ventet at en rekke dingseprodusenter slipper nye produkter under IFA i Berlin.

Les også
Nå slippes Samsung Galaxy Fold i Norge
Les også
Hva skjer om Huawei forsvinner?
Les også
Nå ligger Huawei tynt an ... igjen
Les også
Huawei Mate X er utsatt igjen
Les også
Samsung skal ha fikset brettemobilen
Les også
iFixit tok ned Galaxy Fold-sak etter Samsung-press
Les også
Samsung planlegger brettbar klapptelefon og Mate X-konkurrent
Les også
Tre brettemobiler har blitt vist frem, men de er helt forskjellige
Les også
Nå har Huawei avduket sin brettbare mobil
annonse