Tek.no

Nyhet

Nå ligner TIDAL litt mer på Spotify

HiFi-tjenesten har fått en etterlengtet makeover.

skjermbilder/montasje
Vegard Haugen
5 Juni 2015 16:13

Norske WiMP ble tidligere i år kjøpt opp av rapperen Jay Z og skiftet i samme slengen navn til TIDAL. Musikktjenesten er en av flere globale streamingtjenester som prøver å utfordre kongen på haugen, Spotify.

Nå har de i alle fall tatt et stort steg i riktig retning. Den gamle desktop-appen til TIDAL (og WiMP) var treg, uoversiktlig og kronglete å navigere, i motsetning til mobil-appen og web-appen deres. Den nye desktop-appen til PC og Mac, som nå er tilgjengelig i betaversjon, ligner derimot svært mye på web-appen. Og det er utvilsomt positivt.

Svart og pent

Taylor Swifts nye TIDAL-profil, med billettkjøp-lenke.

Det nye designet til TIDAL er svart, akkurat som Spotify, og har en mye mer oversiktlig layout enn før. Ellers virker det som tjenesten er litt kjappere også.

I menyen har de fått plass til TIDAL Discovery, en slags «urørt-seksjon», samt TIDAL Rising, en seksjon for artister og band som redaksjonen tror står på terskelen til et stort gjennombrudd.

Slik så den gamle desktop-appen til TIDAL ut.

Enkelte artister har i tillegg fått lenker til egne nettbutikker (f.eks. Beyoncé), eller til billettkontorer som selger konsertbilletter (f.eks. Taylor Swift). Det er nok småting som kan virke forlokkende på flere artister.

TIDAL vs. Spotify

Spotify er fortsatt den klart mest populære musikkstreamingtjenesten, og det er det gode grunner til; De tilbyr en reklamefinansiert gratisversjon, og Premium-versjonen koster bare 99 kroner per måned. Ikke minst er musikkutvalget meget bra, og alle appene er enkle i bruk. En eventuell ulempe er at musikken er begrenset til en bitrate på 320 kbit/s.

TIDALs fortrinn er derimot at de kan tilby lossless-format (FLAC/ALAC), eller HiFi-lyd, som de kaller det. Til dobbel månedspris. Dette er ment å appellere spesielt til musikkelskere som har investert mye penger i skikkelige anlegg hjemme.

Flere hevder riktignok at de ikke klarer å høre forskjell på lossless og det Spotify kan tilby.

TIDAL byr på eksklusive musikkvideoer.

Ellers legger TIDAL mye mer vekt på redaksjonelle lister og anbefalinger fra musikkjennere.

Jaz Z og vennene hans ser dessuten ut til å ha stor tro på at TIDAL kan bli en slags nymotens MTV, i klassisk forstand. Forsiden du kommer til når du åpner programmet er nemlig pepret med videoinnhold. Her er det også flere videoer som er merket som «eksklusive».

Last ned TIDAL (beta): PC + Mac

Snart får trolig Spotify enda en konkurrent
– Apple presser musikkbransjen til å droppe Spotify »

Les også
Tidal saksøkes for å ikke betale artister
annonse

Les også