Til hovedinnhold

Snart skal Chromebook trolig få fingeravtrykklesere

Nye opplysninger tyder på ny funksjon for de rimelige Google-maskinene.

Pixel Embargo/Shutterstock.com , Google

Fingeravtrykklesere har stadig hyppigere begynt å melde sin ankomst på PC-plattformen. Nå skal Googles Chromecast-maskiner tilsynelatende også utstyres med teknologien.

Som nettstedet Chrome Unboxed melder har det dukket opp opplysninger på Googles kodevurderingsside for Chrome som tyder på at en Chromebook-modell med støtte for fingeravtrykklesing er under utvikling.

Én modell foreløpig

Informasjonen indikerer i utgangspunktet at kun én Chromebook-modell med støtten er underveis, med kodenavnet «Kevin», men om opplysningene stemmer er det sannsynlig at støtten vil dukke opp på flere modeller etter hvert.

Illustrasjonsbilde.
Acer

Dermed ser det altså ut til at Google ønsker å heve sikkerhetsnivået enda noen hakk på Chromebook-plattformen. Som Liliputing peker på ble det forrige måned kjent at støtte for PIN-koder til å låse opp maskinene også trolig er på vei til PC-ene.

Blir trolig konvertérbar

Google har også lansert en funksjon kalt «Smart Lock», som setter deg i stand til å låse opp Chromebook-maskiner med Android-telefoner.

Av andre opplysninger om den angjeldende «Kevin»-maskinen har Chrome Unboxed gravd frem opplysninger som tyder på at Chromebook-en kommer med 2400×1600 piksler, konvertérbart design og Rockchip-prosessoren. De to sistnevnte egenskapene deler den i så fall med Asus-modellen Chromebook Flip.

Kanskje vil fingeravtrykklesere gjøre Chromebook mer attraktive i Norge: Her på berget gjør nemlig ikke maskinene det så bra foreløpig »

(Via Liliputing)

annonse