Til hovedinnhold

– Utrolig tilfredsstillende å se resultatet av testen

Telias dekningssjef sier dekningstesten viser at de har gjort de rette tingene.

Kurt Lekanger, Tek.no

Strømstad/Tek.no: Tek.no har nettopp gjennomført Norges største uavhengige test av mobilnettene i Norge, og sikkert overraskende for mange var det Telia som stakk av med seieren.

Telias dekningssjef Tommy Johansen forteller til Tek.no at selskapet har investert mye penger de siste to årene på å bygge ut 4G-dekning i Norge.

– Det er utrolig tilfredsstillende å se resultatet av testen. Det gir meg en bekreftelse på at det arbeidet vi har holdt på med i to år har gitt resultater, sier dekningssjef Tommy Johansen til Tek.no.

Han forteller at han ikke ble overrasket over at de vant, men at han aldri tok seieren for gitt.

– Dette kunne gått begge veier. Vi trodde at vi kom til å ha best 4G-flatedekning totalt sett. Vi har 4G flest steder. Så vet jeg at Telenor ligger litt foran oss på 4G+, sier han.

Annen strategi enn Telenor

Ifølge Johansen har Telenor og Telia hatt litt ulik strategi for sine utbygginger. Mens Telia har fokusert på å bygge ut 4G «med god nok hastighet» på så mange steder som mulig, har Telenor bygget ut 4G+ – som gir høyere hastighet ved å sende data over flere frekvenser samtidig. – Så begynner utrullingen av 4G+ fra nå av for oss, forteller Johansen.

Han tror det er vanskelig å forutse hvem som vil vinne den neste testen, for eksempel neste år.

– Det er umulig å si. Jeg tror det blir close det også. Hvis det Telenor sier de skal gjøre stemmer, og vi gjør det vi har planer om å gjøre, så kan det vippe like mye begge veier neste år, tror jeg.

Fra scenen i Strømstad fortalte Johansen at det nå fremover vil handle om kundenes opplevelse av dekning. Det handler ifølge Johansen ikke bare om nedlastingshastigheter, men også om hvor stabilt nettet oppleves for kundene. Hvordan mobiltelefonen bytter problemfritt mellom basestasjoner og hvordan det fungerer i tunneler var eksempler som ble nevnt.

Telenor uenig i konklusjonen

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor.
Håvard Fossen, Insidetelecom.no

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor har ingenting å utsette på gjennomføringen av testen, men mener vi kunne vektlagt annerledes når en vinner skulle kåres.

– Jeg synes testen er bra, men jeg er uenig i konklusjonen, sier Amundsen, og bedyrer at dekningskrigen er langt fra over.

Fra scenen i Strømstad bemerket Amundsen at Telenor hadde høyere snitthastighet i testen.

– Det resultatet som kom nå er jeg uendelig stolt av. For det første hadde vi 8 megabit raskere gjennomsnittlig nett enn konkurrenten. Og hva skal du med det? Jo, den dagen du har et stort arrangement trenger du det, sier Amundsen – og nevner VG-lista på Rådhusplassen som eksempel.

Amundsen forteller at de skal opp på 99,8 prosent 4G-dekning for Telenor-kunder i løpet av 2017, og at alle som har 2G fra Telenor i dag skal være over på 4G innen utgangen av neste år.

– Vi bygger nå område for område, sier Amundsen.

Få med deg den store dekningstesten og sjekk ditt område her »

annonse