Til hovedinnhold

BlackBerrys Android-telefon med fysisk tastatur blir svindyr

Forhåndsbestillingen har åpnet, og prisen er temmelig stiv.

Skjermdump fra YouTube/Amirul Islam Lisan/Tek.no, montasje

Ryktene om den falmende mobiltelefon-produsenten BlackBerrys første Android-telefon dukket først opp i juni, og nylig ble telefonen omsider offisiell. Nå har vi kommet enda et skritt videre, for BlackBerry Priv er nå lagt ut for forhåndsbestilling, og det til en ganske avskrekkende pris.

Telefonen, som i første omgang kun blir tilgjengelig i Storbritannia, USA og Canada, vil koste 559 britiske pund, eller 699 amerikanske dollar om man befinner seg på den siden av dammen.

Tilsvarer 7600 kroner

Dersom vi skal gå etter den britiske prisen tilsvarer dette cirka 7600 norske kroner, og dermed er telefonen på nivå med den rimeligste utgaven av den nylig lanserte iPhone 6S når det gjelder prislapp.

BlackBerry Priv. Foto: BlackBerry

Selv om telefonen kun er lagt ut for salg i de tre nevnte landene foreløpig, skriver BlackBerry at de kommer til å komme med fortløpende oppdateringer angående tilgjengelighet i andre land, så det er bare å følge med.

Telefonen får en skjerm på 5,4 tommer og et ganske solid batteri på 3410 mAh. Utover dette er ikke resten av spesifikasjonene i skrivende stund blitt offisielt kunngjort, men som blant andre Engadget meldte ble disse lekket for bare dager siden.

Personvern-fokusert

Om vi skal ta lekkasjen for god fisk får BlackBerry Priv en oppløsning på 2560 x 1440 piksler, Snapdragon 808-prosessor, 3 GB minne og 32 GB lagringsplass som kan utvides via mikroSD. Telefonen har som tidligere kjent et fysisk tastatur, og dette skal måle 37 mm i høyden og 77,2 mm i bredden.

Ellers skilter BlackBerry Priv med et hovedkamera på 18 megapiksler, og et frontkamera på 2 megapiksler. Tidligere rapporter har imidlertid hevdet at frontkameraet er på 5 megapiksler, noe som kanskje høres mer sannsynlig ut.

Som navnet antyder kommer telefonen også med programvare og teknologi som fokuserer på personvern, og skal ifølge BlackBerry aldri dele informasjon om brukeren med tredjeparter. Detaljene omkring dette er dog ennå uklare. For mer informasjon er det nok smart å følge med på BlackBerry-bloggen fremover.

Her et annet produkt for seg som er opptatt av personvern: Denne norsk nettsiden skal gi deg all nødvendig informasjon for sikker surfing »

annonse