Nyhet

Acer slipper ekstra billig Windows 10-laptop

«Cloudbook» skal konkurrere med Chromebook og kommer neste måned.

De billige, Internett-fokuserte laptop-ene kjent som Chromebook har vokst kraftig i popularitet, og som et resultat har Microsoft tidligere varslet at flere ekstra rimelige, Windows-baserte PC-er er på vei ut på markedet for å møte den økende konkurransen fra Chromebook.

Nå har PC-produsenten Acer dratt sløret av et par nye, bærbare PC-er i denne kategorien, som attpåtil er ferdig utstyrt med Microsofts seneste operativsystem Windows 10.

Nettsky-klare

Modellene har fått navnet «Aspire One Cloudbook», og kommer i størrelsene 11 og 14 tommer. I likhet med Chromebook er maskinene hovedsakelig beregnet for Internett- og nettskybaserte tjenester.

I denne forbindelse kommer maskinene blant annet med ett års abonnement på Microsofts Office 365 og opptil 1 TB med lagringsplass hos Microsofts nettskytjeneste OneDrive, noe som i Norge i dag koster 55 kroner i måneden.

Acer tar imidlertid forbehold om at betingelser kan variere fra region til region, så det er uvisst akkurat hva som vil gjelde i Norge. Cloudbook-maskinene kommer også med Acers «Build Your Own Cloud»-system, som lar deg sette opp en egen, privat nettsky og administrere innholdet ditt via egne applikasjoner for blant annet bilder, dokumenter og musikk.

Kommer neste måned

Maskinene kommer med de seneste Intel Celeron-prosessorene og 2 GB minne. 14-tommeren kan fåes med enten 32 eller 64 GB lagringsplass, mens 11-tommeren kommer med enten 16 eller 32 GB lagringsplass. Skjermen har en oppløsning på 1366 x 768 piksler på begge modellene.

11-tommeren skal ifølge Acer lanseres i Europa i september til en startpris på 269 euro, som tilsvarer cirka 2400 norske kroner. 14-tommeren får europeisk lansering i oktober og vil koste fra 299 euro, omtrent 2700 kroner. Den nøyaktige norske lanseringsdatoen og prisen er ennå ikke kjent.

Vi testet konkurrenten Chromebook-en i flere uker: Slik gikk det »

Les også
Ser ut som en Macbook Air, men har Chrome på innsiden
Les også
Chromebook 3 koster under 2000 kroner
Les også
Asus går i strupen på Apples iMac med en splitter ny alt-i-ett-PC
Les også
Denne PC-en lar deg vippe skjermen helt rundt – og kommer med ekstra rask trådløsteknologi
Les også
Dell lanserer «premium»-Chromebook
Les også
De beste bærbare PC-ene til høsten
Les også
Her er våre anbefalinger av bærbar PC til studiene
Les også
Acer og Asus med nye Chromeboxer
Les også
– Hjelp, jeg må bytte ut Mac-en med en Chromebook
annonse