Tek.no

Nyhet

Nå har «Netflix for pirater» flere millioner brukere

Strømmetjenesten Popcorn Time tar av.

Skjermdump/Popcorn Time
Eigil Knudsen
3 Sept 2014 05:30

Mens innholdsprodusenter kjemper en tilsynelatende endeløs kamp mot ulovlig deling av opphavsbeskyttet materiale, finner piratene stadig nye måter å utøve aktivitetene sine på, hvorav tjenesten «Popcorn Time» er blant de seneste krumspringene.

Popcorn Time er en torrent-basert tjeneste som setter brukerne i stand til å strømme tusenvis av filmer direkte i nettleseren på en omtrent like brukervennlig måte som Netflix, og bygger på åpen kildekode og bidrag fra hele verden.

Flere millioner installasjoner

Kanskje ikke helt overraskende terget tjenesten raskt på seg innholdsprodusentene, noe som gjorde at bakmennene droppet prosjektet. Som seg hør og bør i piratverdenen gjenoppstod den imidlertid like etterpå med nye initiativtakere, som nå har gitt applikasjonen støtte for både OS X, Linux, Android og strømmepinnen Chromecast.

Det er dermed klart at Popcorn Time er i ferd med å få et visst fotfeste, men akkurat hvor mange brukere den har er hittil ikke blitt avslørt. Nå bringer nettstedet TorrentFreak endelig noen tall, og ikke uventet er det mange som har trykket applikasjonen til sitt bryst.

Bare i USA, som utgjør den største brukerbasen, skal Popcorn Time nå være installert på hele 1,4 millioner enheter. Samtidig skal antallet nye installasjoner ligger på rundt 15 000 per dag.

Skal fortsette å utvikle tjenesten

Av en eller annen grunn har tjenesten også blitt bemerkelsesverdig populær i Nederland, som inntar andreplassen. Der skal applikasjonen nå ha blitt installert på solide 1,3 millioner enheter, til tross for en befolkning på under 17 millioner.

Deretter følger Brasil, Storbritannia og Australia, med henholdsvis 700 000, 500 000 og 93 000 installasjoner. Som TorrentFreak peker på gjelder disse tallene kun for «time4popcorn»-utgaven, som antakelig er den mest brukte, men det finnes også andre versjoner av applikasjonen. Dermed ligger trolig det totale antallet en god del høyere.

Utviklerne bak time4popcorn sa til TorrentFreak at det høye brukerantallet er motiverende for det videre arbeidet, og at de ennå bare er i startfasen av en langvarig videreutvkling av tjenesten.

I mellomtiden fortsetter klappjakten på pirater: Om du lastet ned denne filmen kan du være i trøbbel »

Les også
Nå kan «Netflix for pirater» brukes direkte i nettleseren
Les også
Fortsatt eksplosiv vekst for «Netflix for pirater»
Les også
Den mest populære utgaven av «Netflix for pirater» ble stengt
Les også
Vil at Netflix skal bannlyse alle VPN-brukere
Les også
Har du lastet ned denne filmen?
Les også
Film- og platebransjen krever 1 million lenker fjernet fra Google – daglig
Les også
Filmselskapenes store skrekk har fått Chromecast-støtte
Les også
«Filmselskapenes skrekk» ble stengt ned
Les også
Kan være filmselskapenes store skrekk
annonse