Blir disse billigere enn Oculus Rift?

Snart kan du bestille HTCs VR-briller, Vive.

HTC og Valve har bekreftet at VR-brillene deres, HTC Vive, kan forhåndsbestilles fra og med 29. februar, altså om i underkant av syv uker.

Forrige uke ble det ramaskrik blant teknologiinteresserte da prisen for Oculus Rift, VR-brillene som ansees å ha startet den moderne VR-revolusjonen, ble kjent. Hele 700 euro må en nemlig ut med for å sikre seg en Oculus Rift, noe som står i sterk kontrast til prisen – på omtrent 350 – 400 dollar – som ble antydet da VR-brillen var tidligere i utviklingsstadiet.

En tidlig versjon av HTC Vive.

Det knyttes stor spenning til om HTC Vive kan gi Oculus Rift skikkelig konkurranse. Vi vet allerede hvordan brillene fungerer, men noen prisdetaljer har vi foreløpig ikke fått. Det er det heller ikke sikkert vi får før forhåndsbestillingen åpner, og vi kan bare krysse fingerne for å unngå nok et prissjokk.

Akkurat som med Oculus Rift vil HTC Vive også begynne å sendes ut i løpet av april, men vi kan anta at kun de aller heldigste får enheten sin så tidlig. Det er naturlig å vente at etterspørselen er langt større enn tilgjengeligheten, og som i Rifts tilfelle kan det raskt drøye med leveringen til sommeren før bestillingen dukker opp.

Til forskjell fra hovedkonkurrenten Oculus Rift, er HTC Vive laget med tanke på at du fysisk kan vandre rundt i et rom ved å sette opp flere tilleggssensorer. Ifølge HTC skal denne funksjonen dessuten ikke bare være for store palasser, men fungere i stuer og små rom på så lite som 2x2 meter.

HTC Vive kommer med to trådløse spaker som kontroller.

– Skummelt realistisk

Vi har allerede hatt gleden av å prøve HTCs Vive ved flere anledninger, og slik lyder kollega Finn Jarle Kvalheims beskrivelse av VR-brillene i aksjon:

– Jeg får beskjed om at jeg øyeblikkelig skal være under vann. Jeg drev noen år med dykking, og følelsen av å stå på et svært realistisk skipsvrak, uten å ha på seg tanker, blylodd og alt utstyret som hører til var surrealistisk.

Jeg var naturligvis klar over at dette bare var datagrafikk, men når teknologi fungerer så overbevisende, så kontant og presist, blir det forlokkende å kaste seg uti. Jeg begynner å strekke armene etter fisk som svømmer forbi. De ser nesten skummelt realistiske ut, og reaksjonen? Den er påfallende lik den jeg husker fra mine år med trykklufttank på ryggen.

Les hele sniktitten vår på HTC Vive her »

Du må ikke bare spare til VR-brillene:
Også PC-en din trenger nok en saftig oppgradering for best ytelse »

(Kilde: SweClockers)

Les også
Det tok ikke lang tid: Nå kan du spille Oculus-spill på din HTC Vive
Les også
HTCs VR-briller blir enda dyrere enn Oculus Rift
Les også
Så mye koster Oculus Rift-brillene
Les også
Nvidia: Så kraftig grafikkort må du ha for VR
Les også
Trådløse kontrollere, færre kabler og mindre rom
Les også
Dette er noe av det mest imponerende vi har prøvd
annonse