Nyhet

OnePlus 2 er lansert

Overraskende kraftig og velutstyrt til prisen, men mangler én ting nesten alle konkurrentene har.

Den kinesiske mobilprodusenten OnePlus har lansert OnePlus 2, oppfølgeren til OnePlus One som ble lansert for 15 måneder siden. I likhet med den forrige modellen, har produsenten klart å putte overraskende mye og kraftig maskinvare inn i en forholdsvis billig mobiltelefon. Da vi testet OnePlus One i fjor høst, skrev vi at telefonen ga mye mer valuta for pengene enn konkurrenten Galaxy S5.

Veldig mye av spesifikasjonene til OnePlus 2 hadde allerede lekket ut på forhånd, men nå er altså telefonen offisiell.

Kraftige spesifikasjoner

Den nye telefonen er utstyrt med en Qualcomm Snapdragon 810-systembrikke, som også brukes i mange av konkurrentenes toppmodeller. Det har vært en del snakk om varmeproblemer med denne brikken, men det skal være snakk om versjon 2.1 av brikken, som skal være mindre utsatt for overoppheting.

OnePlus 2. Foto: OnePlus

Telefonen kommer ellers med enten 4 GB RAM og 64 GB lagringsplass eller 3 GB RAM og 16 GB lagringsplass. Det er støtte for 4G, og telefonen vil komme med støtte for doble SIM-kort.

Den 5,5 tommer store skjermen har samme oppløsning som OnePlus One-skjermen, det vil si 1080 x 1920 punkter. Skjermen skal imidlertid ha blitt forbedret, og den har også en såkalt «dark mode» som lar deg skru lysstyrken helt ned til 2 nits slik når du bruker telefonen i nattemørket.

Bedre kamera – med laserfokus

Kameraet i OnePlus One imponerte oss ikke spesielt, og kameraet i OnePlus 2 har den samme oppløsningen. Men bildebrikken er ny, og ved å gå opp fra 1,12 til 1,3 mikrometer pikseltetthet på brikken skal kameraet ha blitt bedre på å ta bilder i svakt lys.

Telefonen har en USB Type-C-kontakt. Foto: OnePlus

Kameraet har også fått optisk bildestabilisering, dobbel LED-blits og en laserassistert autofokus som skal øke sjansene for at bildene blir skarpe.

Fingeravtrykk og USB Type-C – men mangler NFC

Bakdekselet kan byttes ut. Foto: OnePlus

En nyhet er at telefonen nå har fått fingeravtrykksleser. Den sitter rett under skjermen, som på iPhone eller Samsung Galaxy S6, men den kan ikke trykkes ned. Du kan lagre inntil fem fingeravtrykk.

OnePlus 2 er en av de første mobiltelefonene som er utstyrt med den nye USB Type-C-kontakten. Det betyr at du ikke behøver å tenke på hvilken vei du snur USB-kontakten du plugger inn i telefonen.

Guide: Dette bør du vite om USB 3.1 og Type-C » (Tek Ekstra)

Selv om OnePlus 2 – i hvert fall på papiret – virker veldig velutstyrt, mangler den imidlertid én ting. Telefonen har ifølge Engadget ikke NFC, noe vi trodde etter hvert hadde blitt standard – og en funksjon som vil bli enda mer nyttig i forbindelse med løsninger for mobilbetaling. OnePlus uttaler til Engadget at de har valgt å droppe NFC, siden de fleste av selskapets brukere ikke bruker funksjonen.

Mens forgjengeren kom med CyanogenMod, har OnePlus denne gangen valgt å utvikle sitt eget skall på toppen av Android 5.1 – kalt OxygenOS.

Som forrige gang trenger du en invitasjon for å kunne kjøpe telefonen, men produsenten sier det skal være enklere å få invitasjon enn det var sist. Telefonen vil kunne bestilles fra og med 11. august i enkelte land, og bli tilgjengelig i flere land senere i år. Om Norge blir blant de første som får mulighet til å bestille, vet vi ikke.

Les vår test av forgjengeren, OnePlus One »

(Kilder: Engadget, OnePlus)

Les også
Innrømmer at USB Type-C-kablene er dårlige
Les også
HTC One A9: HTC One A9 kunne vært en fantastisk telefon
Les også
Solgte 30 000 OnePlus 2 på 64 sekunder
Les også
Disse sakene fra i sommer bør du få med deg
Les også
Denne bildesensoren vil gjøre kommende mobilmodeller enda tynnere
Les også
Slik er Motorolas neste generasjon Moto G og Moto X
Les også
Kinesiske myndigheter lekket OnePlus 2
Les også
OnePlus One selger i bøtter og spann
Les også
OnePlus One: Denne gir mye mer for pengene enn Galaxy S5
annonse