Til hovedinnhold

HTC Vive har fått en ny kontroll som får hendene dine inn i VR-verdenen

«Manus VR» er et par hansker som lager VR-versjoner av hendene.

Manus VR

En av utfordringene som VR-teknologien fremdeles står overfor er hvordan man skal bruke hendene i VR-verdenen på en intuitiv måte. De forestående HTC Vive-brillene kommer med et par håndkontroller som fungerer ganske bra, men nå finnes det et nytt, spennende alternativ.

Manus VR er navnet på det som skal være de første VR-hanskene. Vi har riktignok sett eksperimentelle hanske-konsepter for VR tidligere, men denne gangen er det snakk om et vesentlig mer komplett produkt.

Høyteknologiske sensorer

Alle de tekniske detaljene foreligger ennå ikke, men hanskene innholder en rekke «høyteknologiske» sensorer som sporer brukerens finger- og håndbevegelser med høy presisjon, for å gjenskape hendene i VR-verdenen.

Manus VR.
Manus VR

Hanskene er fullstendig trådløse med støtte for Bluetooth, og har innebygde batterier som ifølge produsenten gir en brukstid på mellom fem og seks timer. Oppladingen skal også gå raskt.

Manus VR er ennå et stykke unna forbrukerlansering, men utviklerversjonen kan bestilles allerede nå via hjemmesiden til en pris på 250 dollar. Produktet baserer seg på åpen kildekode, og produsenten ønsker med dette å invitere flest mulig til å finne bruksområder for hanskene.

Fungerer med HTC Vive

Hanskene er i utgangspunktet ment for alle typer VR-produkter, men som produsenten demonstrerte i en video tidligere i år har man bygget inn særegen støtte for den lysbaserte sporingsløsningen «Lighthouse» som HTCs Vive-briller benytter. Mobile VR-løsninger står imidlertid også i fokus.

Produsenten har høye ambisjoner for det nye produktet og tror det kan legge til rette for en «revolusjonerende» VR-opplevelse, men det gjenstår jo ennå å se hva utviklerne får til.

Mer informasjon finner du på produktets hjemmeside, og under kan du se videoen hvor hanskene benyttes med HTC Vive.

Sonys ser ut til å ha et lignende konsept på gang: Selskapet har nemlig levert inn patentsøknad på et par VR-hansker »

(Via Engadget)

annonse