Til hovedinnhold

D600 skitner til sin egen bildebrikke

Canadisk fotograf har laget timelapse av marerittproblemet til Nikon.

Endelig er dagen her. Ditt ni år gamle Nikon D70 har endelig gått av med pensjon, og en frisk og sprek D600 er nettopp kommet inn døra. Du kan ikke vente med å se hva som har skjedd i løpet av disse ni årene. Det kunne i hvert fall ikke den Canadiske fotografen Kyle Clemens heller, så han satte D600 på en prøve. Resultatene ble han sjokkert over. Det viste seg nemlig at Nikon D600 produserte mengder med sensorstøv.

Bildefilene fulle av sensorstøv
Clemens hadde lest om at Nikons nyeste fullformatskamera hadde store problemer med sensorstøv. Han satte derfor opp sin nykjøpte D600 foran en vegg med et 50 mm f/1.8 objektiv på blender 16 og 22, og fikk det til å ta totalt tusen bilder. Etter å ha økt kontrasten i redigeringen så han fort at kameraets bildefiler var invadert av skitne prikker og smårusk. Timelapsen la han selv ut på YouTube for å vise hvordan Nikon D600 "sakte" men sikkert, ble skitnet til innvendig av sensorstøv.

I videoen forteller han at i løpet av ni år med bruk var ikke hans D70 i nærheten av å ha produsert så mye sensorstøv - og den har ikke engang en automatisk støvrenser som bortimot alle nye speilreflekskameraer nå har.

Les også: Les om Akams førsteinntrykk av Nikon D600

- Gå for utvidet garanti
Clemens forteller at han vanligvis tar bilder med stor blenderåpning, noe som gjør at sensorstøvet blir bortimot usynlig. - Likevel forventer du ikke noe sånt av et nytt og fancy kamera, forteller han.

- D600 er et kjempegodt kamera. Men gjør deg selv en tjeneste: Gå for utvidet garanti, forteller han. - Du kommer garantert til å få bruk for den.

Under kan du se timelapsen til Clemens. Har noen av Akams lesere oppdaget de samme problemene?

Les også: Slik renser du sensoren på kameraet

Kilde: http://kyleclements.com/blog/

annonse