Tek.no

Nyhet

Nvidias forum er hacket

Brukernavn, e-post og passord på avveie.

Istock/Niklas Plikk, Hardware.no
13 Juli 2012 11:02

Det er virkelig sesong for hackere og datainnbrudd. Sist ut er Nvidias forum, hvor en ukjent tredjepart har fått tilgang til brukerinformasjon. Dette inkluderer brukernavn, epost-adresse og alt av informasjon som lå ute på den offentlige profilsiden, slik som yrke, alder og hjemsted.

Også passordene til brukerne skal være på avveie, men Nvidia sier at de ikke er lagret i klartekst, slik blant annet Yahoo gjorde.

Hashet og saltet

Beskjeden fra Nvidia dukket opp på nettsidene deres i går, hvor de forklarte hvorfor de hadde stengt forumene. Forrige uke skal de ha lagt merke til mistenkelig aktivitet, og valgte å se nærmere på problemet. Etterforskningen avslørte at uautoriserte tredjeparter hadde tilgang til brukerinformasjon fra Nvidias forum. Passordene de fikk tilgang til var imidlertid hashet, og i tillegg gitt tilfeldige saltverdier. Det siste er en ekstra tekststreng som gjør det betydelig vanskeligere for en tredjepart å få ut informasjonen.

Nvidia oppfordrer likevel brukerne sine til å bytte passord på andre tjenester, og passordene til forumet skal være nullstilt så fort tjenesten blir gjort tilgjengelig igjen. Så fort forumet er oppe igjen vil de sende ut en forklarende epost til alle brukerne.

Ikke alene

Nvidia føyer seg inn i rekkene blant en haug av store selskaper som har blitt hacket den siste tiden. For ikke lenge siden ble både LinkedIn og Lastfm hacket, og i går skrev vi om at 450 000 brukernavn og passord fra Yahoo ble lekket på nettet.

Det blir altså stadig viktigere å passe på at du bruker gode passord, slik at slike hendelser har så liten effekt som mulig.

Les også:

(Kilde: Nvidia)

Les også
450 000 brukernavn og passord fra Yahoo er lekket
Les også
– Slik knuste platebransjen innovasjonen
Les også
Trojanere stjal 700 000 kroner fra nettbankkunder
annonse