Til hovedinnhold

Ryktene om Microsoft-telefonen er «bekreftet»

Ryktene om en egenprodusert Microsoft-telefon ruller videre. Nokia-sjefen tror ikke på dem.

Flere nettsteder melder nå at Microsoft er i ferd med å utvikle sine egne mobiltelefoner basert på Windows Phone 8. Det skal allerede være laget ferdige telefoner som er under testing i påvente av en endelig lansering.

Ryktene kommer relativt kort tid før Microsofts egne nettbrett nærmer seg salg. Det første av de to nye Surface-nettbrettene kommer nemlig i salg samtidig med lanseringen av nye Windows 8.

Les også: Microsoft slipper helt nye nettbrett

Bekreftet?

Ryktene om ny maskinvare fra Microsoft løper mer eller mindre jevnlig, men de siste ryktene ble startet av avisen China Mobile. Nyhetene fikk en lunken mottakelse blant flere av teknonettstedene. Rykter uten navn og adresse med opphav i kinesiske aviser tar forholdsvis ofte feil.

En dag senere har pipen fått en annen låt. Nettstedene wpcentral.com og bgr.com hevder, uavhengig av hverandre, å ha fått bekreftet ryktene fra egne kilder. Det ene nettstedet gjør et poeng av at kildene er svært velkjente og pålitelige for nettstedet, men at de naturligvis ikke kan stå frem med full navn i artikkelen.

Hvilke spesifikasjoner telefonen vil ha er det ingen som så langt har sagt noe om. Det skal likevel være snakk om en telefon som skiller seg kraftig ut i forhold til de produktene som så langt er lansert. Akkurat hva det innebærer er ikke godt å si.

Nokia-sjefen Stephen Elop fester ikke lit til ryktene. Her fra da Nokia bekreftet at de satset på Windows Phone for snart to år siden.

– Ingen indikasjoner på Microsoft-telefon

Nyheten om at ryktene er «bekreftet» kommer samtidig som Nokias toppsjef Stephen Elop siteres i Wall Street Journals teknoblogg AllThingsD på at han ikke kjenner til at Microsoft skal lage sine egne telefoner.

– Jeg har ikke fått noen indikasjoner på at Microsoft planlegger å lansere sin egen telefon. De kan gjøre det hvis de ønsker, forteller Elop.

Nokia-sjefen mener også at Microsoft vil få det tungt i konkurranse med Windows Phone 8-produktene som allerede er lanserte.

– Setter standarden med Surface

Lanseringen av Surface-nettbrettene har møtt litt motbør blant maskinvareprodusentene. Deriblant Acer har klaget høylydt på at programvarehuset nå velger å gå i konkurranse med sine kunder.

– Jeg skjønner hvorfor de lanserte Surface. Microsoft har lenge sagt at programvaren deres ikke gjøres rettferd av maskinvaren. Med Surface setter de en standard som andre må overgå, forklarer Elop.

Les også: Sniktitt på Nokia Lumia 920

(Kilder: bgr.com, allthingsd.com, wpcentral.com)

Mer om
annonse